USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
UŽIVANJE U GRADU

Čekaju nas odlični festivali u Zagrebu, donosimo popis za svibanj i lipanj

Ako nemate nikakve planove za bijeg iz grada u idućih mjesec dana, nećete požaliti jer ne nedostaje aktivnosti na otvorenom.

Ako nemate nikakve planove za bijeg iz grada u idućih mjesec dana, nećete požaliti jer ne nedostaje aktivnosti na otvorenom.

Zanimljivi festivali kreću već krajem svibnja kada su u fokusu pića - pa tako imate priliku uživati u festivalima posvećenima kavi, pivi i pjenušcu, dok nam lipanj donosi brojne glazbene poslastice.

GR8 Coffee festival, Zagrebački velesajam (23.5. - 25.5.)

Puna tri dana će se Paviljonom 9 na Zagrebačkom velesajmu širiti miris kave – napitka uz koji se razbuđujemo, družimo i radimo. S glavnim sloganom ‘kava zaslužuje naš entuzijazam, a mi imamo pravo slaviti kavu‘, GR8 Coffee Festival poziva sve kavoljupce na prvi ovakav festival u Hrvatskoj, po uzoru na svjetske metropole. Posjetitelji će imati prilike otkriti nove mirise i okuse kave, sudjelovati u degustacijama i radionicama.

image

unsplash kava

UNSPLASH

Zagreb Beer Fest, Trg dr. Franje Tuđmana (23.5. - 26-5.)

Dobra vijest za sve one koji užitak pronalaze u pivu – i ove godine se vraća Zagreb Beer Fest. Tijekom četiri dana, posjetitelji će osim u pivu uživati i u zabavnom programu za koje će se pobrinuti TBF, Vojko V, Edo Majka, Miach, Mort, Rimljani Ite Doma, IDEM, Kawasaki 3p i Ministranti.

image
NANDO HOLJEVAC PRESS
image
GORAN MEHKEK CROPIX

Festival pjenušaca i jagoda, Jastrebarsko (25. - 26.5.)

Svi znamo koliko je neodoljiv spoj pjenušca i jagoda, a upravo te okuse spaja festival koji se održava već petu godinu za redom. Posljednji svibanjski vikend rezerviran je za bijeg iz grada jer će festival u Jastrebarskom biti ispunjen šetnjom vinogradima, degustacijom pjenušaca, obilaskom nasada jagoda te kulinarskim užicima i glazbom. Posjetitelji će imati prilike posjetiti vinarije i to organiziranim oldtimer kombijima.

Pizza festival, Strossmayerov trg (27.5. - 2.6.)

U posljednjem svibanjskom tjednu, Zagreb će postati središte talijanske delicije – pizze. Svi ljubitelji ovog tijesta s različitim spojem okusa moći će degustirati razne recepture naših chefova, a uz gastro ponudu tu je i odličan izbor koktela, vina, piva i sokova. Baš odlično zvuči ovaj spoj dobre hrane i pića idealnih za rashlađivanje!

image
MARIJAN MARINOVIć

Zagreb Music Fest, Jarun (30.5. - 2.6.)

Nakon odličnih gastro ponuda, slijedi onaj zabavni dio prije početka prave ljetne sezone. Tako će zagrebački Jarun postati središte velikih glazbenih imena. Na ovogodišnjem Zagreb Music Festu nastupit će Parni Valjak, Matija Cvek, Denis&Denis, Neki to vole vruće (30. svibnja) te poznati njemački DJ Boris Brejcha (31. svibnja). Finalnu večer festivala (1. lipnja) upotpunit će bend Dubioza Kolektiv koji se u Zagreb vraća nakon nepunih pet godina, a uz njih publiku će zabavljati S.A.R.S. i makedonski majstor elektroničke glazbe Kiril Džajkovski.

Vinski grad, Trg dr. Franje Tuđmana (14.6. - 19.6.)

Sredinom lipnja Zagreb postaje vinski grad i idealno mjesto za afterwork opuštanje i uživanje u toplim predljetnim večerima u srcu Keglića uz odličan izbor vina iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva. Okuse vina moći ćete upotpuniti uz street food ponudu kroz šest dana ovog vinskog festivala.

image
press

Food Truck Festival, Dom sportova (20.6 - 30.6.)

Ne brinite, odmah nakon završetka vinskog festivala u Zagreb dolazi nova zabava. Zagreb Food Truck Festival ponovno kotrlja i to sa šest Food & Bar kamiončića iz regije. Osim gastro ponude, zabavan dio programa upotpunit će glazbeni koncerti, DJ nastupi, sajmovi te predstave i radionice za najmlađe. Ako ne planirate odlazak na more, ovo je odličan odabir za ispraćaj lipnja i druženje tijekom ljetnih dana.

INmusic festival, Jarun (24.6. - 26.6.)

Ključni događaj ovog ljeta se nakon duge pauze vraća u grad te Zagreb opet postaje središte održavanja najvećeg godišnjeg rock festivala na otvorenom. Odličan provod na zagrebačkom Jarunu kroz tri lipanjska dana osigurat će američki indie rock trio GOSSIP, norveški duo Röyksopp, irski glazbenih Hozier, američki rock bend The National, čikaški alt rock bend The Smashing Pumpkins, škotski pjevač Paolo Nutini te Viagra Boys, Dogstar i brojni drugi.

image
FILIP BUšIć
image
VANESA PANDZIC CROPIX

Brundanje - Craft, Rock & Street Food festival, Pivovara Medvedgrad (5.7. - 6.7.)

Prvi vikend sedmog mjeseca obilježit će Brundanje - festival piva uz razgledavanje pivovare, rock koncerte i street food ponudu. Festival će proslaviti 30. rođendan Pivovare Medvedgrad uz najveća imena hrvatskog rocka: Pips Chips & Videoclips, Let 3, Goran Bare i Majke, Jura Stublić & Film, Kojoti, Savršeni Marginalci i Jonathan. Posjetitelji će moći uživati u deset vrsta Medvedgrad piva i dvije pivske premijere, a za sve one koji nisu ljubitelji piva moći će se osvježiti koktelima i drugim izborom pića.

image
SAMIRCK
image
SAMIR CERIC KOVACEVIC
Linker
22. svibanj 2024 09:16