MANUELA KOSEVIC I ANAMARIJA KVAS, SQUISHY FEELINGS
MLADI UMJETNICI

26 umjetnika i umjetnica izložbom "Situacija" nastavlja program 37. salona mladih

Glavni cilj izložbe je upotpuniti pregled suvremene umjetničke scene mladih autora.

Glavni cilj izložbe je upotpuniti pregled suvremene umjetničke scene mladih autora.

Nastavlja se program 37. salona mladih te nas u srijedu 22. svibnja u Arheološkom muzeju u Zagrebu, Galeriji AMZ i Galeriji Art&CeRZe čeka otvorenje izložbe "Situacija" čiji izložbeni program nema definiranu temu, nego je glavni cilj upotpuniti pregled suvremene umjetničke scene mladih autora. U današnje izazovno vrijeme života u društvu opterećenom vizualnim sadržajem, radovi odabranih umjetnika ukazuju na stvarnost koja nas okružuje, ali iz pozicije različitih umjetničkih izričaja i preokupacija.

Promišljanje o ekološkim pitanjima, položaju u zajednici i odgovornom djelovanju prema njezinim članovima, korištenim medijima i materijalima ili vremenu primjerenom umjetničkom izrazu, samo su neka od polazišta koja pokazuju da mladi umjetnici prepoznaju svoju aktivnu ulogu u društvu. Njihovim radovima tako je omogućeno šire čitanje, poistovjećivanje, ali i pokretanje diskusije o perspektivi i budućnosti mladih čime se pripisuje dodatna vrijednost izložbe "Situacija" koji tako poziva na aktivno sudjelovanje promatrača. Na ovogodišnjem će se izdanju predstaviti radovi 26 umjetnica i umjetnika, a kustosice su Lora Rajčić i Ivana Završki.

image

Kustosice Lora Rajčić i Ivana Završki

image

Stup zemaljskih naslada, Mia Matijević Akrap

U sklopu izložbe na nekoliko će se lokacija provesti popratni program pod vodstvom umjetnica i umjetnika u radioničkom obliku te će se tako polaznicima omogućiti direktno upoznavanje umjetničkih procesa. Još jedna izložba 37. salona mladih, Venientes, otvara se u petak 17. svibnja u 20 sati u galeriji Putolovac i predstavlja radove diplomanata te presjek radova najboljih studenata svih odsjeka Akademije likovnih umjetnosti. Novopokrenuti mali festival suvremene umjetnosti u poslovnim prostorima, "Takeover", od 22. do 28. svibnja predstavit će umjetnike mlađe generacije koji će svojim radovima “zauzeti” prostore prepoznatih tvrtki koje djeluju ili se dotiču područja kulturnih i kreativnih industrija.

image

What an Awful World, Gaia Radić

image

Film, Marta Katavić

Cjelokupni program i raspored izložbi 37. salona mladih dostupan je na službenoj stranici, a izložbe možete posjetiti do 16. lipnja.

Linker
12. lipanj 2024 21:17