DOMAGOJ KUNIĆ
Poliklinika Sinteza

Obračun s masnoćama: Fantastični trio koji otapa masne stanice

Koliko god marljivo vježbali i pazili na ono što jedemo, teško je riješiti se tvrdokornih masnih naslaga: od pomoći tada mogu biti tretmani koji uništavaju masne stanice - smrzavanjem, zagrijavanjem ili intenzivnim kontrakcijama mišića.

Koliko god marljivo vježbali i pazili na ono što jedemo, teško je riješiti se tvrdokornih masnih naslaga: od pomoći tada mogu biti tretmani koji uništavaju masne stanice - smrzavanjem, zagrijavanjem ili intenzivnim kontrakcijama mišića.

Redovno vježbanje i primjerena prehrana najvažniji su za održavanje vitke i zdrave tjelesne linije, no moguće je da i uz dobre životne navike imamo lokalizirane masne naslage, najčešće na trbuhu, bedrima ili nadlakticama, zato što tijelo tako pohranjuje višak masti. Srećom, s tim se masnoćama možemo uspješno obračunati, pomoću tretmana za oblikovanje tijela kakve u ponudi ima Poliklinika Sinteza.

CoolSculpting

Tretman za neinvazivnu redukciju masnog tkiva, djeluje na principu kriolipolize; posebnom tehnologijom smrzava masne stanice koje potom propadaju i tijelo ih izbacuje prirodnim putem kroz tri mjeseca. Broj masnih stanica na tretiranom području trajno se smanjuje do 27 posto.

Ovo nije tretman za mršavljenje, namijenjen je za aktivne žene i muškarce sa zdravim prehrambenim navikama, koji unatoč tome imaju otporne naslage masti. Njime se tretira mekano potkožno masno tkivo na trbuhu, unutarnjoj strani bedara, gornjem dijelu leđa, prsima i ispod stražnjice, kako je odobrila FDA (Američka agencija za hranu i lijekove).

image

Coolsculpting trajno smanjuje broj masnih stanica na tretiranom području do 27 posto

DOMAGOJ KUNIĆ

Uređaj ima tri aplikatora s različitim vremenom djelovanja. Svakom se pacijentu rade dijagnostika i analiza te se procjenjuje koji će se aplikator koristiti i koliko je tretmana potrebno. Zamrzavanje traje od 35 do 75 minuta, ovisno o regiji i količini masnih stanica, a senzori prate temperaturu tijela i prema njoj prilagođavaju hladnoću aplikatora. Osoba osjeća štipanje, povlačenje, intenzivnu hladnoću, peckanje, najviše u prvim minutama tretmana. Poslije se područje kratko izmasira kako bi se obrađene masne stanice razbile i lakše izbacile. Promjene se opažaju već nakon tri tjedna, a veći rezultati nakon tri mjeseca.

ONDA Plus

Sustav Onda Plus uređaj je najnovije generacije koji koristi elektromagnetske valove visoke frekvencije kako bi lokalno zagrijao masno tkivo te omogućio njegovo neinvazivno uklanjanje i oblikovanje tijela. ONDA Plus djeluje protiv masnih naslaga na trbuhu, bokovima, koljenima, rukama i podbratku, protiv opuštene kože i celulita.

Mikrovalovi koriste frekvenciju od 2,45 GHz koju masne stanice apsorbiraju. Dolazi do metaboličkog stresa masnih stanica, one se zagrijavaju te njihove membrane pucaju (blebbing efekt). Čak 93 posto valova odlazi u potkožno masno tkivo, pa površina kože ostaje gotovo netaknuta, a klijent osjeća toplinu u potkožju. Nakon tretmana događa se "erupcija topline" te se toplina počinje osjećati na površini kože.

image

Tena Šunić, medicinska kozmetologinja s dugogodišnjim iskustvom u tretmanima za oblikovanje tijela

DOMAGOJ KUNIĆ

Tretman se izvodi pomoću aplikatora Deep (za smanjenje masnih naslaga) ili Shallow (protiv celulita i za zatezanje kože). Postupak je ugodan, operater radi pokrete kao u masaži, a klijent osjeća blagu toplinu. U procesu izbacivanja masnoće važnu ulogu ima limfni sustav, pa tretman završava limfnom drenažom. Proces odumiranja masnih stanica traje nekoliko tjedana nakon tretmana.

Broj tretmana dogovara se individualno, a za optimalne rezultate potrebno je napraviti četiri tretmana. Rade se jednom mjesečno, po zonama.

Z Field Dual

Inovativni tretman za elektromagnetsku stimulaciju mišića na neinvazivan način oblikuje mišiće i tijelo. Magnetsko polje stimulira živčane stanice, mišiće i krvne žile, čime dolazi do aktivacije u tkivu - a to potiče rast mišićnih vlakana, poboljšava funkciju stanica i staničnih membrana te istodobno pospješuje redukciju masnih naslaga. Uređaj ima dva aplikatora koji se mogu koristiti zasebno ili istodobno, ovisno o regiji tijela. Kada se koristi jedan, postavlja se na sredinu regije, a kod istodobne upotrebe stimuliraju se suprotne strane jedne regije mišića.

image
DOMAGOJ KUNIĆ

Aplikator tijekom tretmana pulsira i potiče najveću moguću kontrakciju mišića, oko 36.000 puta u pola sata. Tretirati se mogu područja abdomena, stražnjice i nogu, a stimulacija je moguća i preko odjeće. Tretman je bezbolan, ne zahtijeva nikakav oporavak, a može se raditi samostalno ili u kombinaciji s drugim tretmanima, kao što je Onda Plus. Osim što potiče jačanje mišića, u takvoj je kombinaciji podrška smanjenju masnih naslaga. Kada se masne naslage smanje, razvijeni mišići još su izraženiji. Tretman je koristan za sve osobe koje žele potaknuti razvoj mišićnih vlakana i pomoći redukciju masnih naslaga. Prije tretmana treba obaviti konzultacije kako bi se izradio osobni program, a preporučuje se napraviti ukupno šest do osam tretmana, najviše po dva unutar jednog tjedna.


Naručite se na besplatne konzultacije za oblikovanje tijela - Tel: +385 1 5005 970, mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ul. Frana Folnegovića 1C/2. kat.


Sadržaj nastao u suradnji Gloria x Poliklinika Sinteza

Linker
26. travanj 2024 21:37