Dentalni wellness

Koja je tajna savršenog osmijeha TV voditeljice Ane Radišić: Otkrila nam je i omiljeni trik

TV voditeljica Ana Radišić otkriva tko je od njenih nekad neravnih zuba napravio savršeni niz te zašto je nedavno stavila ljuskice na donje zube.

Iako je već 15 godina okružena kamerama i fotoaparatima te naviknuta biti u fokusu pažnje, za 34-godišnju Anu Radišić bio je veliki izazov stati na pozornicu i zapjevati pred TV publikom u HTV-ovu showu "Zvijezde pjevaju".

"Koliko god su kamere, pozornica i glazba moj svijet, stati ispred mikrofona bila je za mene jedna sasvim nova svemirska galaksija. Morala sam učiti sve od početka: od držanja mikrofona, ponašanja na pozornici, odnosa prema pjesmi, tekstu, kontroli glasa, puštanja emocije… Ušla sam u jedan sasvim novi svijet. Puna straha, usudila sam se, a onda radom, trudom i vježbom opustila te prepustila i uživala. Iskreno, imam osjećaj da sam ovim iskustvom dotakla svoje osobne oblake", govori poznata voditeljica, novinarka, influencerica i podcasterica koja je nedavno objavila da završava svoju petogodišnju karijeru na RTL televiziji. Nakon showa "Zvijezde pjevaju", nove poslovne uspjehe nastavlja nizati na HTV-u. Iako su od žirija dobivali dobre ocjene, Ani i njezinu mentoru, glazbeniku Alenu Đurasu, presudili su glasovi publike i tako su postali drugi par koji je napustio 12. sezonu popularnog showa.

No, dok su još bili u konkurenciji, Ana je poslije snimanja detaljno analizirala svoj nastup, izgled, izraze, pokrete i - osmijeh.

"Osmijehom šaljemo poruku. Doslovno pružamo osjećaj i energiju. Sve je ljepše, protočnije i jednostavnije kada se bilo koja situacija začini iskrenim osmijehom, koji je zapravo putokaz za ono što u tom trenutku glava i srce pomisle. Može biti presudan faktor, ali jedino ako je istinit i iskren", objašnjava Ana, koja se na svakoj probi i nastupu uživo nastojala osloboditi svojih strahova i uvijek biti za nijansu bolja, a sada je veseli pratiti show iz druge perspektive i navijati.

Ova rođena Riječanka karijeru je počela na Kanalu RI, odakle je prešla na glazbenu CMC televiziju, a posljednjih pet godina provela je na RTL-u, gdje je vodila Exkluziv te uređivala i vodila glazbenu emisiju Top.HR. Svjesna je da je za svakoga u šoubiznisu važan faktor lijep osmijeh, koji mnogi godinama usavršavaju kako bi spretno sakrili svoje nedostatke - najčešće nepravilne zube, tanke usnice ili možda izraženu čeljust. No, ona nema takvih problema, zato se na svakoj fotografiji uvijek smije od uha do uha.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

"Veliku pažnju pridajem svom osmijehu", kaže Ana, i ulažem u njega redovitim kontrolama u zagrebačkoj Poliklinici iDENT kod dr. Tamare Žaje Miličić i dr. Zorana Ivasovića. Oni su moji najvažniji saveznici kako bi moj osmijeh zaista bio od uha do uha, jer ja se zaista volim smijati i gledati život iz vesele perspektive. Svakome je dan ljepši kad se nasmijemo, zar ne?

Iako je oduvijek sanjala o savršenom, ali prirodnom osmijehu koji otkriva lijepe i ravne zube te osvaja na prvu - a takav ima, primjerice, Julia Roberts - Ana si ga nije oduvijek mogla priuštiti.

"U pubertetu sam nosila pomični aparatić zbog nepravilnog zagriza", priznaje. Iako je tim ortodontskim pomagalom ispravila zube, nedavno se pojavio novi dentalni nedostatak. "S obzirom na to da imam jako usku čeljust, prije nekoliko godina pojavio se problem s donjim prednjim zubima. Nisu bili savršeno ravni kao u mlađoj dobi. Puno sam razgovarala o tome sa svojim stomatolozima, dr. Tamarom Žajom Miličić i dr. Zoranom Ivasovićem, koji su mi ponudili nekoliko opcija i metoda, a s obzirom na moju stalnu prisutnost na ekranu odlučili smo se za ugradnju keramičkih ljuskica na prednje donje zube. U samo tjedan dana riješili smo problem. Izgled zuba je bolji, osmijeh je sada još ljepši i mrvicu bjelji, a ja sretnija", kaže Ana, koja je strah od stomatologa prevladala zahvaljujući povjerenju, dobroj energiji i sjajnim rezultatima što ih dobiva baš nakon svakog boravka na zubarskom stolcu. Ako ste se pak pitali koristi li na fotografijama neki filter koji njezine zube čini izrazito bijelima, niste jedini.

"Imam tu sreću", otkriva, "da nemam potrebe za izbjeljivanjem zuba, no probala sam i to jednom prilikom u Poliklinici iDENT. Bilo je bezbolno, a učinci su bili prirodni i lijepi. Često, recimo, radim popularno pjeskarenje i time osvježim zube, a za neke posebne prigode posegnem za prokušanim trikom - uz crveni ruž na usnama, zubi su bjelji i u prvom planu. A ukupan dojam je puno glamurozniji."

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Iako zaista pridaje puno pažnje zdravlju i izgledu svojih zuba, nekoliko puta u životu imala je hitne situacije i stomatološke intervencije. Zubobolja je bila nepodnošljiva, uistinu jedna od najgorih boli koje je ikad osjetila.

"Srećom, redovita sam na kontrolama u Poliklinici iDENT pa se te stvari već dugo ne ponavljaju. I citirat ću svoju dr. Tamaru Žaju Miličić, koja kaže da uz kontrolu svakih šest mjeseci neće biti problema", govori Ana. Budući da je uvijek nasmijana, zanimalo nas je naziru li joj se već bore smijalice?

"Naravno da se naziru, one dokazuju da se smijem i uživam. Za sada mi ne smetaju, dapače, volim ih, ali i hranim dobrim kremama za područje oko očiju", kaže Ana, koja se uvijek pojavljuje u pomno osmišljenim modnim kombinacijama, a upotpunjuje ih lijepim i modernim nakitom. Stoga smo je pitali da li ikad stavlja i popularni nakit za zube, takozvane grillz, za kojima je u Hollywoodu nastala pomama.

"Lijepo mi ih je vidjeti na drugima", zaključuje, "ali smatram da je najljepši nakit prirodni osmijeh. On osvaja, uvijek!"


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Poliklinika iDENT

Linker
17. travanj 2024 23:07