Mudar anti-aging

Iz srca algi na kožu: Inovativni sastojak pomlađuje stanice vezivnog tkiva za 28 godina

Ekološki dizajniran sastojak koji je dobio ime Sagacious uspješno stimulira ključne molekule u različitim slojevima kože; epidermi, dermi i hipodermi.

Seppic, francuski proizvođač kozmetičkih aktivnih sastojaka, lansirao je novu, ekološki dizajniranu tvar namijenjenu obnavljanju čvrstoće kože koja u testiranjima pokazuje odlične rezultate. Sastojak za anti-aging, njegu zrelije kože i sprečavanje opuštanja kože dobio je ime Sagacious, što znači mudar, a uspješnost duguje tome što oponaša djelovanje određene prirodne tvari, objavio je Premium Beauty News. Inspiraciju su izumitelji dobili ne samo od biljaka, nego od njihovog ponašanja u međunarodnoj svemirskoj postaji. Kako bi, naime, održale svoj integritet u uvjetima nulte gravitacije, biljke koje ondje žive sintetiziraju specifične molekule iz obitelji glikolipida SQDG. Seppic je tu skupinu molekula uspio izvući iz alge Himanthalia elongata, vrste smeđe alge koja živi u Atlantiku, a proces su nazvali „coeur d‘algue” (francuski „srce alge”).

Prema Seppicu, „mudri” sastojak djeluje na sve slojeve kože te ona postaje znatno čvršća, a znakovi opuštenosti lica manje su vidljivi, navode u priopćenju. Klinički su testovi pokazali da Sagacious poboljšava čvrstoću kože osam puta više od placeba te smanjuje vidljivost bora smijalica oko usta, pri čemu je učinkovitost klinički dokazana nakon 28 dana primjene.

U testovima in vitro pokazalo se da Sagacious obnavlja mehanička svojstva fibroblasta, odnosno stanica vezivnog tkiva u kojima se sintetizira kolagen, na razinu sposobnosti 28 godina mlađih fibroblasta, a to je moguće jer stimulira ključne molekule u različitim slojevima kože; epidermi, dermi i hipodermi. U Seppicu misle da će njihova inovacija dovesti do novog pristupa u globalnoj strategiji protiv starenja, jer dosad nije bilo moguće ekstrahirati spomenute glikolipide iz algi, niti ih primjenjivati na koži.

Linker
05. ožujak 2024 13:13