Kad smo si najljepši

Istraživanje otkrilo: Evo s koliko godina su nam najatraktivnije žene, a s koliko muškarci

Ispitanici su bili blaži prema muškarcima, no prosječne brojke ipak nisu tako niske kako se možda netko mogao pribojavati.

Živimo u vrijeme dominacije društvenih medija koji gotovo svaki aspekt života opterećuju potrebom za borbom protiv starenja i održavanjem vječne mladosti, jer samo tako, nameću stav, možemo biti lijepi i uspješni. Bez obzira na to isprobavamo li filtre na TikToku ili proučavamo besprijekorne fotografije celebrityja, ili se možda odupiremo svemu tome, vjerojatnije je nego ikada da ćemo biti skloniji propitkivati svoj izgled i ljepotu.

Pitanje atraktivnosti

Što mislimo o vlastitoj atraktivnosti, pokušao je doznati NordChem, distributer proizvoda za zdravlje i ljepotu, provođenjem istraživanja koje je obuhvatilo više od 16.000 osoba iz osam zemalja, objavio je New Beauty. Svi su oni trebali odgovoriti na pitanje u kojoj su dobi, po njihovom mišljenju, najljepše žene, a u kojoj muškarci. Očekivano, muškarci su dobili nekoliko godina "fore", no prosječne brojke ipak nisu tako niske kako se možda netko mogao pribojavati. Najatraktivnije su, misle ispitanici, žene u dobi od 28 godina, dok su muškarci na vrhuncu s 32 godine.

image

Što mislimo o vlastitoj atraktivnosti?

ANTONI SHKRABA/PEXELS

Amerikanci ugodno iznenadili

Istraživanje je provedeno u Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji, Kanadi i SAD-u, a zanimljivo je da su rezultati po zemljama prilično odudarali od ukupnih rezultata. Ugodno iznenađenje su Amerikanci od kojih bi se to možda i najmanje očekivalo – po njima su žene najljepše s 31, a muškarci s 34 godine. Na suprotnoj su strani Britanci koji su vrlo strogi prema ženama, ali ne i prema muškarcima. Po njima su žene najljepše sa samo 23 godine, a muškarci s čak deset godina više.

Linker
02. travanj 2024 06:40