Glow ekspert

Čarobne niti u rukama dr. Vivian cjelovito su rješenje za postizanje mladolikog izgleda

Vlasnica klinike Dentalsan u Matuljima objašnjava zašto tretman nitima smatra najsveobuhvatnijim postupkom za nekirurški lifting te kojom kozmetikom upotpunjuje učinak neinvazivnih metoda što ih primjenjuje u praksi.

Nekim je estetičarima injekcija glavni alat za ljepotu, drugi pomlađuju skalpelom, a poznata riječka liječnica dr. Vivian Jurković vraća ljepotu i samopouzdanje, među ostalim - nitima. Riječ je o popularnom nekirurškom faceliftingu nitima znanom kao thread lift, kojim izgled već godinama održavaju mnoge slavne osobe - bilo da su iz Hollywooda ili s britanskog kraljevskog dvora, poput vojvotkinje od Yorka Sare Ferguson.

"Samo pogledajte moje fotografije prije i poslije thread lifta. Ja mislim da izgledam puno bolje!", izjavila je 63-godišnja vojvotkinja, uz koju su na listi obožavatelja ovog zahvata i glumica Eva Mendes, beauty ikona Huda Kattan, TV producent Simon Cowell…

Dr. med. dent. Vivian Jurković, koja je na čelu Klinike Dentalsan u Matuljima te estetsko-medicinskog centra Eternity u sklopu klinike, facelifting nitima počela je prakticirati još prije 10 godina, među prvima u Hrvatskoj.

"Ovaj tretman je vrlo popularan jer licu pruža lagano zatezanje i rekonturiranje bez kirurškog zahvata i ožiljaka te tako predstavlja savršenu alternativu klijentima koji ne žele ‘pod nož‘", ističe Vivian Jurković, inače nacionalna edukatorica za primjenu hijaluronskih filera i neinvazivnog faceliftinga.

Ona je uspješna liječnica dentalne medicine koju je zaintrigirao napredak u estetskoj medicini i potaknuo na dodatno usavršavanje, najprije u Londonu na brojnim edukacijama kod prof. dr. Boba Khanne, pionira anti-aging medicine, a potom i na prestižnim svjetskim programima kao što je Visage Euromedicom na Sveučilišnom Institutu za lice i vrat u Nici.

"Najviše uživam u neinvazivnoj estetskoj medicini jer je neopisiv osjećaj kada ljude usrećite malim i jednostavnim zahvatima koji im promijene život i podignu samopouzdanje", govori Vivian Jurković, koja je u svijet estetike ušla prije petnaest godina i članica je Hrvatskog društva za estetsku medicinu, Hrvatskog liječničkog zbora te organizacije Aesthetic Multispecialty Society.

Iako je riječ o zahvatu koji je već dobro poznat javnosti, dr. Vivian Jurković izvodi nekirurški facelifting koristeći inovativne Aptos niti s efektom podizanja opuštene kože koje su tek odnedavno dostupne u Hrvatskoj.

"Najnovije Aptos niti napravljene su od kirurškog razgradivog i nealergijskog konca, koji u svom sastavu ima poli-L-laktičnu kiselinu u kombinaciji sa kaprolaktonom za dodatnu stimulaciju kolagena te hijaluronsku kiselinu za poboljšanje tonusa, čvrstoće i hidrodinamike kože", objašnjava.

Metoda je u potpunosti prirodna jer potiče organizam da sam stvori novi kolagen, što na kraju rezultira vrlo sofisticiranim, prirodnim rezultatima. Aptos niti se koriste za podizanje lica - na području čeljusti, jagodičnih kosti, obrva i nosa - te za zatezanje podbratka, vrata i kože na području dekoltea. Rezultati traju od 18 do 24 mjeseca, nakon čega tretman treba ponoviti.

"Sam tretman traje oko pola sata, a izvodi se u kirurškoj sali opremljenoj prema najvišim standardima. Nakon čišćenja kože i nanošenja antiseptičkog pripravka, slijedi apliciranje lokalne anestezije na područja koje se tretira, tako da je sam proces postavljanja niti za pacijenta potpuno bezbolan. Aptos niti sa sitnim zupcima, koji se pružaju u oba smjera i pridonose boljem podizanju kože, uvode se iglom i postavljaju ispod kože, a ulazne rupice se potom zaštite malim sterilnim flasterima. Niti se nekoliko mjeseci zadržavaju tamo gdje smo ih postavili, potom se počinju razgrađivati, a na tom mjestu stvara se novi kolagen koji produljuje efekt liftinga. Efekt je odmah vidljiv, ali najbolji dojam možemo uočiti 2 - 3 mjeseca nakon zahvata", objašnjava Vivian Jurković, dodajući kako se za jedan facelifting koristi 10 niti. Nakon zahvata se može pojaviti manja masnica ili podljev, a oporavak traje tjedan dana.

Idealni pacijenti za facelifting, dodaje, osobe su u dobi između 40 i 65 godina, imaju opuštenu kožu i žude za mladolikim izgledom. No, oblikovanje lica nitima, podizanje obrva ili nosa te poboljšanje kvalitete kože riječka liječnica izvodi i na mlađim pacijentima.

"Niti koristimo ponajprije kad pacijent želi prirodnije podizanje lica i pomlađivanje kože bez dodatnog volumena, koji stvaraju dermalni fileri. No, smatram kako se kombinacijom Aptos niti, botoksa i filera mogu postići najbolji rezultati", objašnjava liječnica u čije se stručne ruke prepuštaju pacijenti iz cijele Hrvatske, Slovenije, Italije, Švicarske, Austrije, Njemačke, Češke…

image

Velika je potražnja i za tretmanom HydraFacial, koji uz hidrodermoabraziju kombinira anti-age serume, blage kiseline, LED i infracrvenu svjetlost

PROMO

"Svakom pacijentu pristupam individualno, prilagođavajući mu tretmane ne samo po fizičkoj indikaciji nego i prema njegovim psihološkim potrebama, što je u estetskoj medicini jako važan element te mislim da to pacijenti prepoznaju i cijene", kaže dr. Vivian Jurković, koja ima i niz pacijenata iz hrvatskog javnog života, među ostalima Alku Vuicu, Danijelu Gračan, Karin Kuljanić, Nikolinu Tomljanović, Ivanu Delač i mnoge druge koji žele manje invazivne tretmane prevencijskog karaktera.

Uz lifting Aptos nitima, centar estetske medicine Dr. Vivian poznat je i po tretmanima botoksom i dermalnim filerima te trenutačno iznimno popularnom Microneedling tretmanu s radiofrekvencijom, koja stimulira sintezu kolagena i potiče stezanje kože. Velika je potražnja i za HydraFacial tretmanom, koji uz hidrodermoabraziju koristi anti-age serume, umirujuće koktele za kožu, blage kiseline, LED i infracrvenu svjetlost. Kako se bliži ljeto, fokus je sve više na tretmanima za tijelo kao što su Medisculpt i HIFU tretman.

"Medisculpt tretman koristi sekvencijske elektromagnetske impulse za stimulaciju kontrakcije mišića koji u 30 min. proizvedu i do 50.000 kontrakcija, čime postižemo pojačavanje tonusa mišića i topljenje površne masnoće. S druge strane, HIFU tretman za tijelo primjenjuje ultrazvučnu energiju visokog intenziteta za isporuku energije u dublje slojeve kože te osigurava zatezanje kože i smanjenje površnih masnih naslaga", govori dr. Vivian, koja često boravi u Italiji jer radi i u jednoj klinici u Brescii, a upravo se u toj zemlji, u laboratoriju Sunrise, proizvodi i njezina dermokozmetika Dr Vivian Estetics. Zasad su, kaže, razvijena četiri proizvoda - anti-age serum koji je bestseller, multivitaminska krema za lice, pjena za čišćenje lica te krema za zatezanje kože tijela s anticelulitnim djelovanjem.

"U radu s pacijentima shvatila sam da je uz odabir odgovarajućih tretmana za poboljšanje kvalitete kože iznimno važna i kućna njega. Mnogi koriste pogrešne proizvode, jer na tržištu ima toliko toga da se ljudi teško snalaze u moru kozmetike, pa time rade kontraefekt. Moj cilj bio je stvoriti proizvode koji su univerzalni, za sve tipove kože, dob i spol, tako da pacijent s našom kozmetikom nikad ne može pogriješiti", rekla je dr. Vivian Jurković, koja svojim pacijentima nudi cjelovito rješenje za prirodnu ljepotu.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Klinika Dentalsan

Linker
05. ožujak 2024 12:52