Gigi Hadid

 ANGELA WEISS AFP
Met Gala 2024.

Beauty trendovi s crvenog tepiha: Naglašeni obrazi, vamp lookovi i odvažne frizure dominirali su modnim Oscarima

Osim spektakularnim modnim izdanjima, brojne poznate zvijezde istaknule su se svojim beauty lookovima o kojima bi se moglo još danima pričati.

Osim spektakularnim modnim izdanjima, brojne poznate zvijezde istaknule su se svojim beauty lookovima o kojima bi se moglo još danima pričati.

S obzirom na to da je Met Gala jedan od onih događaja gdje se na eksperimentiranje i odvažna izdanja ne gleda kao na nešto loše, već suprotno - upravo se to od poznatih zvijezda očekuje, nimalo nas ne čudi što još od samih početaka ovaj event djeluje kao platforma za neke od najhrabrijih i nezaboravnih beauty lookova. Ni ovogodišnje izdanje nije bilo iznimka, a osim odvažnim kreacijama, slavni su uzvanici pažnju plijenili i svojim beauty lookovima. Tema eventa bila je "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion" te se samim time uglavnom bazirala na prirodi i princezama. Upravo zbog toga nimalo ne čudi što se velika većina uzvanica odlučila za jednostavan make-up, a ono što su najradije isticale bili su naglašeni obrazi. Upravo je njih odlučila staviti u fokus američka manekenka Gigi Hadid odlučivši se za jednostavan make-up, a osim obraza, jarkim crvenim ružem istaknula je i usne. Glamuroznim beauty lookom, kao i valovitom bob frizurom, također nas je podsjetila na doba starog Hollywooda.

image

Gigi Hadid

ANGELA WEISS AFP

Osim 29-godišnje manekenke, look u kojem su prevladavali upravo rumeni obrazi na ovogodišnjem su se izdanju Met Gale također odlučile glumice Elle Fanning, Phoebe Dynevor i Cailee Spaeny, uz tek lagano naglašene usne kako ne bi odvlačile pozornost.

image

Elle Fanning

MATT BARON/SHUTTERSTOCK
image

Phoebe Dynevor

MATT BARON/SHUTTERSTOCK
image

Cailee Spaeny

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

No nije samo jednostavan make-up prevladavao na modnim Oscarima ove godine. Brojne poznate dame odlučile su se za vamp look koji prvenstveno karakteriziraju tamni, upečatljivi ruževi na usnama te izrazito naglašene oči. Upravo se za takvo izdanje odlučila Irina Shayk, ruska manekenka koja se ni inače ne libi eksperimentirati sa šminkom koju nosi na crvenom tepihu. Za ovu je priliku odabrala odvažni ruž tamne bordo boje koji je savršeno naglasio njezine usne, dok je pritom na kapcima nosila i sjenilo u sličnoj crvenkastoj nijansi.

image

Irina Shayk

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Dozu gotičkog glamura na crveni je tepih u Muzeju umjetnosti Metropolitan donijela i 27-godišnja Zendaya. Američka glumica na Met Gali se pojavila u čak dva izdanja, a jedno od njih uključivalo je i vamp look. Tanke, iscrtane obrve, kao i tamna šminka na očima i usnama bile su nešto što je prevladalo u njezinom make-upu, a mnogi vjeruju kako bi zahvaljujući njoj, ovo uskoro mogao postati jedan od glavnih beauty trendova u svijetu.

image

Zendaya

ANGELA WEISS AFP

Osim šminke koja je na Met Gali ove godine uistinu bila raznolika, imali smo priliku vidjeti i dominaciju perika. Jedna od onih koja je naročito oduševila frizurom bila je glumica Gwendoline Christie, a njezina masivna perika sasvim je preuzela fokus nad modnom kreacijom koju je nosila.

image

Gwendoline Christie

ANGELA WEISS AFP

U pravu se gotičku princezu za potrebe ovogodišnjeg izdanja Met Gale "transformirala" glumica Sydney Sweeney. Umjesto njezina karakteristične plave kose na koju smo već navikli, na crvenom se tepihu ovog puta pojavila s efektnom crnom bob perikom sa šiškama zbog koje su je tek rijetki uspjeli prepoznati.

image

Sydney Sweeney

MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Linker
10. svibanj 2024 15:20