dvostruka mjerila

Zašto je ples Sanne Marin raskalašen i provokativan, a Jandrokovićev samo uživljen?

Osim što Marin bolje pleše, što bi vjerojatno i sam Jandroković priznao, razlike ne bi trebalo biti. Zašto je ples jedne od osoba iz priče skandal, a ples druge šaljiva tema?

U manje od mjesec dana na internetu su osvanule dvije snimke plesa.

Na ovoj svježijoj je šef Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, kojeg su baš ponijeli techno beatovi francuskog dvojca Doriana Lauduiquea i Césara de Rummela, poznatijih kao Offenbach. Nepoznati autor snimio je trećeg čovjeka domaće izvršne vlasti kako skače i maše rukama u noćnom klubu u Malinskoj na Krku.

Ovaj ples bio je vijest jučer, možda će se još danas pričati o njemu, i to je to. Do utorka ga se više nitko neće sjećati, a kamoli spominjati.

Prije dva tjedna, danima smo pratili sagu oko plesa finske premijerke. Sanna Marin družila se s prijateljima, plesala, malo i popila, a u nastavcima smo mogli pratiti kako je plesala, s kim, na koji način.

Kad pleše šef Hrvatskog sabora, najjači opis koji ćete pronaći u domaćem medijskom prostoru jest uživljeno. Kad pleše finska premijerka Sanna Marin, prilozi se samo nižu - raskalašeno, provokativno, vruće... On kaže da je bio na Malvaziji i javnost mu vjeruje, ona kaže da je bilo alkohola - i zbog pritiska javnosti ode se testirati na droge.

No osim što Marin bolje pleše, što bi vjerojatno i sam Jandroković priznao, razlike ne bi trebalo biti. Zašto je ples jedne od osoba iz priče skandal, a ples druge šaljiva tema?

Ako ste među onima koji tvrde da pretjerujemo i da razlike nema, zamislite samo da Sanna Marin objavi fotografiju u ovom stilu:

Linker
19. travanj 2024 11:37