Glumica u usponu

Zvijezda serije ‘The Queen‘s Gambit‘ brutalno je kritična prema sebi: ‘Nisam dovoljno lijepa‘

Iako isijava posebnom privlačnošću i nevjerojatno dobro joj stoji stil starog Hollywooda, Anya Taylor-Joy misli da za standarde filmske industrije nema ‘ono nešto‘.

Nova Netflix serija "The Queen's Gambit" jedna je od najgledanijih u povijesti ovog streaming servisa i to s pravom. Maestralni scenarij, tematika, kostimografija i gluma briljantne Anye Taylor-Joy kao šahovske genijalke držali su nas prikovane za ekran. Pri pogledu na nju, odmah primijetimo njezine osebujne crte lica i magnetične oči koje ju čine nevjerojatno šarmantnom i privlačnom, no ova 24-godišnja glumica ne smatra se dovoljno lijepom da bi bila zvijezda.

"Nikad se nisam smatrala lijepom, a mislim da nikad ni neću. Mislim da nisam dovoljno lijepa da bih bila u filmovima. Zvuči patetično i dečko me upozorio da će ljudi misliti da sam idiot što to govorim, ali jednostavno mislim da čudno izgledam", rekla je u intervjuu za magazin The Sun.

image
Anya Taylor-Joy rođena je u Argentinski i zna tečno govoriti arentinski španjolski.
CHRISTOPHE AUBERT VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

"Neću ići u kino gledati svoj film, pogledat ću ga prije. Ljepota toga da ste u svojoj koži jest u tome što ne morate gledati svoje lice", oštro je dodala.

Iako po Hollywoodskim standardima i tamošnjem izvrnutom poimanju ljepote nije klasična bombastična ljepotica, Anya je predivna mlada dama koja osim damskog, pomalo vintage izgleda ima i zavidni talent.

Prije "The Queen's Gambita" pojavila se u filmu iz Marvelovog svijeta X-Mena pod nazivom "Novi Mutanti" i filmskoj adaptaciji romana Jane Austen "Emma".

"Iskreno, imala sam panični napad zbog Emme jer sam pomislila: 'Ja sam prva ružna Emma i ne mogu ovo.' Pa uvodna rečenica filma je: 'Zgodna sam, pametna i bogata.'", našalila se glumica.

Latino korijeni

Ono što su se mnogi začudili, s obzirom na njezin jako svijetli ton kože, jest činjenica da je Anya zapravo latina. Naime, rođena je u Argentini te zna tečni argentinski španjolski. Kao osmogodišnjakinja s roditeljima se preselila u London, ali nije znala engleski. Priznala je da je zbog toga trpjela zlostavljanje u školi.

"Argentina je sva zelena i svugdje su bili konji i životinje. Odjednom sam se našla u velikom gradu i nisam znala jezik. Osjećala sam se kao da se nigdje ne uklapam. Bila sam previše Engleskinja da bih bila Argentinka, previše Argentinka da bih bila Engleskinja te previše Amerikanka da bih bila išta. Djeca me jednostavno nisu razumjela. Znali su me zaključati u školske ormariće. Puno sam vremena provodila plačući u školskom WC-u", prisjetila se glumica pred kojom je, vjerujemo, sjajna karijera, a "The Queen's Gambit" joj je odlična odskočna daska.

Linker
19. travanj 2024 21:40