O KOLINDI GRABAR-KITAROVIĆ

Zrinka Cvitešić otkrila kako joj je bivša predsjednica godinama ogromna podrška: ‘Bila je prva koja me nagradila...‘

Posvete žena ženi rijetko se viđaju na društvenim mrežama, a tu je statistiku odlučila popraviti naša proslavljena glumica koja je u najnovijoj objavi Kolindi Grabar-Kitarović zahvalila na podršci kroz godine. Lijepa gesta!

Naša proslavljena glumica Zrinka Cvitešić prije nekoliko dana primila je nagradu za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2019. godinu, a na dodjeli ju je došla podržati i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U znak zahvale za dugogodišnju podršku, Cvitešić joj je posvetila i objavu na društvenim mrežama gdje je podijelila i zajedničke fotografije.

"Bila je prva koja me nagradila za te moje koračiće van Hrvatske. Bila je prva i jedina iz tih najviših krugova koja me došla vidjeti u London na daskama koje život znače. I opet je tu. Žena ženi", napisala je Zrinka te objavila fotografiju na kojoj je pozirala i s njezinim suprugom Jakovom Kitarovićem.

"Išla sam provjeriti i uvjerljivo dam najmlađi primatelj ove nagrade u povijesti Hrvatskog kulturnog kluba, pa mi je malo neugodno jer ima ljudi koji su to trebali dobiti puno prije mene. Mislim da su me obvezali da se moram sada još više truditi i još više to zaslužiti", rekla je Cvitešić na dodjeli koju je prenosio HRT na svom Trećem programu. Zrinka je nagradu dobila jer je po mišljenju kluba bila odlična veleposlanica hrvatske kulture, a u prvom redu počasni trenutak pratio je i njezin dugogodišnji partner Niko Kranjčar. Pred njim i publkom, glumica je iznijela viđenje vlastitog uspjeha, do kojeg nimalo nije bilo lagano doći.

image

Zrinka Cvitešić na ovogodišnjem Pula Film Festivalu

DUSKO MARUSIC/CROPIX

Govor za pamćenje

"Te 1995. godine moji roditelji su sve izgubili, ali opet idu “glavom kroz zid”, jer dijete želi ići studirati u Zagreb, a to košta. Za recept za uspjeh treba vam i jedna sestra koja vam pred ispitni koncert iz klavira namjerno slomi mali prst jer joj ide na živce vaše učestalo vježbanje. U tom trenutku se kod vas rađa čelična volja za uspjehom. Koncert je svejedno odrađen s longetom od 20 centimetara. Trebaju vam i bake i dede, posebno jedan deda kojemu ste centar svijeta. Trebaju vam učitelji i profesori koji često nisu ni svjesni kolika je njihova zasluga u stvaranju jednog mladog bića", ispričala je u kratkim crtama Cvitešić svoju životnu priču te se zahvalila svim bliskim ljudima, obitelji i suradnicima.

Čitajte i: Zrinka Cvitešić osvojila značajnu nagradu pa održala dirljiv govor: 'Ova današnja nagrada ima najmanje veze sa mnom...'

Uz tu nagradu, u rujnu je dobila i nagradu Gold Movie u Londonu gdje je film "What's This Country Called Now", u kojem igra glavnu ulogu, proglašen najboljim kratkim filmom.

Čitajte i: Odlazak više nije mogla odgađati: Zrinka Cvitešić nakon teškog perioda napustila Hrvatsku

Linker
16. travanj 2024 06:58