Pregolema tuga

Žika Todorović prvi put o gubitku sina: ‘Osjećam to kao rupu u duši koja je nenadoknadiva‘

Legendarni glumac i supruga prije tri godine iznenada su izgubili sina, o tome nije smogao snage progovoriti sve do sada.

Nakon mnogima nezamislive tragedije, iako nije sklon intervjuima srpski glumac i umjetnik Srđan Žika Todorović ovih se dana otvorio u jednom od rijetkih intervjua. U prosincu 2017. Žika i njegova supruga Ana izgubili su trogodišnjeg sina Dejana, koji je preminuo u njihovom domu.

"Otkako nam se desilo ono sa Dekijem, izgubio sam apetit zbog depresije. I ja, i moja Ana. Smršavio sam jer ne mogu jesti. Razmišljali smo oboje o drugom djetetu, i ne znamo. Nikad se gore u životu nisam osjećao. Ja osjećam to kao neku rupu u duši koja je nenadoknadiva. Svi mi govore: 'Moraš nastaviti dalje, moraš napraviti drugo dijete...' A onda mi razmišljamo, pa je krenula ta korona i sve ostalo", kazao je Todorović u razgovoru za internetski portal Nova RS.

Glumac i glazbenik, koji je sa suprugom Anom u vezi još od 1998. otkako su se prvi puta ugledali, kazao je da ne zna nikoga kome se dogodila takva tragedija.

image
Glumac Srđan Todorović prije tri godine izgubio je sina.
FOTOGRAFIJE: VOJKO BASIC/CROPIX

'Moglo je biti i gore'

"Baš u trenutku kada je on počinjao sa mnom razgovarati, kada smo počeli graditi odnos oca i sina, počeli razgovarati, sve sa njegovim zapitkivanjima 'a zašto tata ovo, a zašto ono' - tad se to desilo. Opet pomislim, ima i gorih varijanti - da je stariji, sve bi bilo teže i teže. Ili barem ono - zaspao je i nije se probudio, barem se nije mučio...", opisao je glumac.

Ova ogromna kriza nije ih ni u jednom trenu dovela do toga da pomisle na rastavu, a za tragediju koja im se dogodila kaže Todorović - krivi sam sebe. "Normalni i zreli ljudi za takve stvari nikada ne krive onog drugog. Pitanje je jesmo li uopće mi krivi ili je takva sudbina. Ovo je prvi put da pričam o tome javno, ali rupa u duši uvijek će stajati. Inače pišem pjesmice samo za svoju dušu, ali to ne izdajem jer sam suviše sramežljiv bubnjar… Ima i osobnih stvari, onako duboko osobnih. Ima jedna pjesma koja je posvećena baš Dekiju", rekao je glumac.

U prosincu 2017. maleni Dejan preminuo je, a obdukcijom je ustanovljeno da je uzrok bio sindrom iznenadne smrti koja se javlja kod djece.

Linker
17. travanj 2024 18:47