Posljednja opomena

‘Zamoljen‘ da ne dolazi: Iako ima pet nominacija Kanye će dodjelu Grammyja gledati od doma

Problematičan reper izgubio je vlast nad sobom otkako je njegova bivša, Kim Kardashian, započela romansu s Peteom Davidsonom, a posljednja eskapada je ružan, rasistički komentar na Instagram profilu voditelja Grammyja, Trevora Noaha.

Dodjelu najprestižnijih glazbenih nagrada, američki reper i pjevač Kanye West pratit će kod kuće. Zbog dosad nezabilježenog nasilničkog ponašanja na društvenim mrežama i najnovijeg incidenta, prijetnji televizijskom voditelju Trevoru Noahu, domaćinu ovogodišnje 64. godišnje dodjele Grammyja u nedjelju, 3. travnja, West je zamoljen da ne dolazi. Incidentni muzičar dobio je pet nominacija, ali organizatori zbog njegovog nepredvidivog ponašanja, sklonosti incidentima i verbalnog nasilništva ne žele riskirati, izvještava portal The Blast.

Najnovija eskapada Yea odnosi se na rasnu uvredu južnoafričkog komičara, voditelju "The Daily Showa", američkog satirično-informativnog tv-programa, objavljenu na njegovom Instagram profilu.

image

Instagram ga je zbog ružnog komentara blokirao na 24 sata.

SAUL LOEB AFP

Reper je zbog govora mržnje kažnjen 24 satnim izbacivanjem s te društvene mreže, a njegov ružan komentar isprovocirala je opaska Trevora Noaha o Westovoj rastavi od Kim Kardashian. Izjavio je da se radi o neugodnoj situaciji "na koju bi ljudi trebali obratiti pozornost". I dodao kako je "Kanye s vremenom postao sve ratoborniji pokušavajući vratiti Kim". Birao je riječi, vodeći računa o tome da gledateljima svoje emisije prenese informaciju, ali da pritom nikoga ne uvrijedi.

Neshvatljivo ponašanje

"Shvaćam da umjetnost može biti terapija - iskreno to razumijem. Ali također razumijem da terapija može i mora biti terapija", izjavio je Noah, ciljajući na to da bi West, koji se već nekoliko godina bori s bipolarnim poremećajem, trebao potražiti stručnu pomoć. Ovaj mu se "osvetio" rasnim komentarom i sam sebi "iskopao jamu". Naime, glasnogovornik Mete, matične tvrtke kojoj pripada Instagram, rekao je za TMZ da će kompanija poduzeti dodatne korake dođe li do daljnjih kršenja pravila pristojnog ponašanja koja vrijede za sve. Potom su i organizatori Grammyja rekli svoje.

image

Otkako je izgubio Kim, postao je nemoguć.

SHUTTERSTOCK

Naime, Westov komentar na stranici Trevora Noaha posljednji je u nizu njegovih neshvatljivih i ružnih poteza na društvenim mrežama. Počelo je ubrzo nakon što je procvjetala romansa između njegove bivše i Petea Davidsona, komičara showa "Saturday Night Live".

Čitajte i: Fenomen Kanye West: Kako je ovaj briljantan, ali kompliciran genijalac stvorio carstvo, ali izgubio ljubav života

Ranije ovog mjeseca, West je objavio glazbeni video za svoj singl "Eazy": jasno se vidi lutka koja predstavlja dečka Kim Kardashian. West ga u spotu otima, veže i pokapa, piše People. Šokantan video kasnije je uklonjen, no očito je da se reperovo mentalno zdravlje pogoršalo: možda je prestao uzimati lijekove? Osim što vodi u izolaciji u javnom životu, srozavanje Westovog imidža sve više brine njegove menadžere: svojim eskapadama "izbija" im novac iz džepa. Možda će mu pljuska koju mu je opalila američka The Recording Academy (stoje iza dodjele Grammyja), biti dovoljna opomena?

Linker
19. travanj 2024 10:11