Sam svoj brend menadžer

Volio je kamere: Filmaši otkrivaju kako se Donald Trump ugurao u ‘Sam u kući 2‘ i druge filmove

Sada već možemo reći bivši predsjednik SAD-a, prije te funkcije bio je jedan od istaknutih američkih poduzetnika, a to je postao svojim velikim trudom da se ubaci ispred kamera. Posebno je volio kada se pojavi na velikom platnu, zbog čega je razvio i posebne metode ubacivanja na filmski set.

Osim što je postao planetarno poznat po svom reality showu "Pripravnik", Donald Trump svojski se trudio pojaviti se u mnogim filmovima koji su se snimali u Hollywoodu. Prema riječima Chrisa Columbusa, redatelja božićnog megahita "Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku", Trumpovo cameo pojavljivanje nije bilo u panu.

Nastavak blockbustera snimao se 1992., a filmaš se prisjetio kako je htio snimiti scenu u predvorju hotela Plaza, koji je tada bio u vlasništvu trenutnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

image
Donald i Melanija, tada još Knauss, odlaze sa zabave priređene povodom finalne epizode showa 'Pripravnik'.
MEDIAPUNCH INC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Trump se složio, platili smo iznos za rentu, ali je uz to i rekao: "Jedini način da koristite Plazu je da ja budem u filmu", prisjetio se Columbus.

Pristali su na to da vlasnika hotela stave u film. "Kada smo film pokazivali prvi put pred probnom publikom, dogodilo se nešto jako čudno. Ljudi su počeli pljeskati kada se Trump pojavio na ekranu. Tada sam rekao montažeru da ga ostavi u filmu. To je trenutak za publiku. Ali on se na silu ugurao na film", ispričao je redatelj.

Prokušana metoda za ubacivanje na film

U komediji koju gledamo svakog Božića od tad do danas, dječak Kevin McCallister, kojeg glumi Macaulay Culkin, ponovno je odvojen od obitelji na božićnim praznicima, zbog zabune na aerodromu završi u New Yorku, potpuno sam. U jednom trenutku stiže u Plaza hotel i pita Trumpa za upute.

image
Donald Trump i Macaulay Culkin u filmu 'Sam u kući 2'.
20THCENTFOX/EVERETT/PROFIMEDIA

No, nije to jedino pojavljivanje Donalda Trumpa u filmu, mnogo je puta bio ispred kamere i uvijek je glumio - sebe. Osigurao si je nastup u filmovima poput "Zoolander", "Male bande" ili "Partnerica". Jedan od filmova u koje je pokušao ući, ali mu nije uspjelo je "Miris žene", poznati hit s Alom Pacinom iz 1992. kojeg je režirao Martin Brest.

A kako je izgledao njegov proces 'ubacivanja' na setove, ispričao je Matt Damon, još 2017. za The Hollywood Reporter, iako glumac nije bio u tom filmu, dobro je upoznat s Trumpovim metodama.

"Stvar je bila, ako si htio snimati u jednoj od njegovih zgrada, morao si mu napisati ulogu. Martin Brest je morao napisati nešto za 'Miris žene' - i cijela je ekipa radila na tome. Morao si potrošiti sat vremena svog radnog dana na snimanje scene u kojoj Donald Trump ulazi, Al Pacino mu kaže 'Dobar dan gospodine Trump!' - morao si ga osloviti imenom - i zatim izađe", opisao je Damon.

image
Donald Trump upravo je izgubio na predsjedničkim izborima.
XINHUA/EYEVINE/PROFIMEDIA

"Potrošiš malo vremena da dobiješ dozvolu, a scenu kasnije možeš izrezati. Ali, eto u 'Sam u kući 2' su je ostavili", zaključio je glumac.

Linker
08. travanj 2024 04:28