sarajevska svadba godine

Udaje se samozatajna kći Bakira Izetbegovića! Svečanoj svadbi kumovat će turski predsjednik Erdogan

Bosanskohercegovački mediji raspisali su se o svadbi Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića. Događaj nazivaju svadbom godine.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u petak u Sarajevo u službeni posjet čemu će prethoditi niz privatnih susreta i sudjelovanje na vjenčanju kćeri predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Erdogan je u Sarajevo doputovao sa suprugom te sinom i snahom i svi su oni gosti na vjenčanju Jasmine Izetbegović, jedine kćeri Bakira i Sebije Izetbegović. Mediji su prenijeli da će Erdogan biti mladenkin vjenčani kum kako pri sklapanju braka u vjerskoj instituciji tako i u matičnom uredu.

image
Sa suprugom Sebijom ima kćer Jasminu, koja se medijski ne eksponira.
MORITZ THIBAUD/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Jasmina Izetbegović udat će se za poduzetnika i IT stručnjaka Ćamila Humačkića, koji godinama živi i radi u Njemačkoj.

Dnevni avaz piše da će vjenčanje predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović. Šerijatsko vjenčanje održat će se u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a proslava će se održati u obližnjemu hotelu Evropa, gdje će se navodno zabavljati 400 uzvanika.

image
Bakir Izetbegović uskoro će i kumski biti vezan uz turskog kolegu i prijatelja.
ELVIS BARUKCIC/AFP/PROFIMEDIA

Jedina kći Bakira i Sebije Izetbegović ljubavnu priču nije držala u tajnosti, već je fotografije sa svojim partnerom objavljivala i na društvenim mrežama. Unatoč tome, Jasmina izbjegava nepotrebno medijsko eksponiranje te je takva vrsta pozornosti ne zanima pretjerano. Poznato je da je djevojka završila Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu te je osnivačica i direktorica jedne tamošnje marketinške agencije.

Linker
17. travanj 2024 07:38