nije mu ‘sjela‘ Kim

Tvorac Marilynkine haljine užasnut: ‘Ona je bila božica, nikoga drugog nismo trebali vidjeti u tome‘

Nakon što su se brojni povjesničari i modni znalci složili kako Kim nije zaslužila nositi kultni komad, oglasio se i jedan od tvoraca, a čini se kako klan Kardashian ne preferira otprije.

Slavni dizajner Bob Mackie, koji je nacrtao skicu za haljinu koju je Marilyn Monroe nosila prilikom rođendanske proslave J. F. Kennedyja izjavio je kako je dati istu haljinu u ruke Kim Kardashian bila velika pogreška. Naime, osamdesetdvogodišnji je dizajner Kardashianino pojavljivanje u legendarnoj haljini alarmantno.

"Mislim da je to velika pogreška", rekao je za Entertainment Weekly. "Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična, a haljina je dizajnirana za nju i nikoga drugog nismo trebali vidjeti u toj haljini", dodao je.

image

Kardashian su povijesnu haljinu posudili službenici muzejskog lanca Ripley's Believe It or Not!

DOUG PETERS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Kardashian su povijesnu haljinu posudili službenici muzejskog lanca Ripley's Believe It or Not!, gdje je haljina izrađena prije 60 godina sada pohranjena. Muzej je haljinu otkupio 2016. godine za pet milijuna dolara, a od tada se čuva u posebnim uvjetima.

Čitajte i: Opasan život bez ugljikohidrata: Kim Kardashian umjesto pohvala dobila kritike

Bio je mladi dizajner

Mackie je imao samo 23 godine kada je skicirao originalni dizajn za haljinu dok je asistirao modnoj legendi Jean Louisu. No, ovo nije prvi put da se oglasio kako bi kritizirao obitelj Kardashian, a ranije je za njih izjavio kako su poznati samo zato što su poznati. Također ih je optužio da kopiraju dizajne koje je prethodnih godina kreirao za Cher.

image

Dizajner je optužio Kardashianke da kopiraju dizajne koje je prethodnih godina kreirao za Cher.

AMY SUSSMAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

'Njih nekoliko je stvarno kopiralo Cherinu odjeću. Napravio sam te dizajne prije toliko godina da se ne brinem da će biti kopirani ili bilo što drugo. To je neka vrsta komplimenta', kazao je.

Osim što smatra da je Monroe bila jedina osoba koja je ikada trebala nositi haljinu, Mackie je također izrazila zabrinutost zbog štete koja je mogla biti nanesena legendarnoj haljini tijekom Met Gale - pridruživši se dugom popisu povjesničara mode i stručnjaka za kostime koji su osudili su odluku da dopuste iznošenje komada iz pomno očuvanog skladišta.

image

Marilyn Monroe u legendarnoj haljini 19. svibnja 1962.

SNAP/SHUTTERSTOCK
Linker
16. travanj 2024 12:21