Govor na stadionu Yankeesa

Taylor Swift primila počasni doktorat pa studentima poručila da se riješe svih teških stvari u životu

Pjevačica vjeruje da se entuzijazam za neko područje ne smije skrivati, a čini joj se da danas živimo u društvu koje cijeni ambivalentnost.

Taylor Swift primila je počasni doktorat Sveučilišta u New Yorku iz područja primijenjenih umjetnosti, a studentima je u svojem govoru održanom na stadionu Yankeesa poručila da prihvate svoje pogreške i sve ono što im izaziva neugodu. Dodala je da im želi dati nekoliko savjeta o životu, ljubavi i poslu za koje bi voljela da ih je netko njoj dao. Njen govor slušale su klase 2020., 2021. i 2022. koje zbog pandemije nisu imale veliku proslavu završetka studiranja.

Taylor se ne brine zbog neugodnosti

"Prvo, život može biti težak, naročito ako pokušavate vući sve od jednom. Dio odrastanja i prelaska u nova poglavlja života jest znati što pustiti", rekla i dodala:

"Ne možete vući sve odjednom, sve ljutnje, sve vijesti o bivšima, sva zavidna promaknuća koja je vaš zlostavljač dobio u investicijskom fondu svog ujaka. Odlučite što je vaše, a ostalo pustite. Često su dobre stvari u životu laganije pa ih ima više prostora za njih. Jedna toksična veza teža je od toliko prelijepih, jednostavnijih stvari. Vi birate za što u životu imate vremena i prostora."

image

Taylor Swift

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dodala je da život ide dalje i uz neugodnosti.

"Bez obzira koliko želite izbjeći neugodnosti, uvijek ćete se osvrnuti i naći nešto zbog čega vam je neugodno. Neugoda je neizbježna, čak bi jednog dana pojam neugodnosti mogao izazivati neugodnost", rekla je.

"Kunem vam se, vjerojatno sad radite i nosite nešto zbog što ćete jednog dana smatrati groznim i urnebesnim. Ne možete to izbjeći pa nemojte ni pokušavati. Ja sam se cijelu 2012. godinu odijevala kao kućanica iz '50-ih. Ali znate što? Zabavljala sam se pritom. Trendovi i faze su zabavni, osvrtati se na njih je zabavno", rekla je.

Istaknula je da duboko vjeruje da se entuzijazam za neko područje ne smije skrivati te da joj se čini da živimo u društvu koje cijeni ambivalentnost.

Osvrnula se i na svoje javne veze i prekide sa slavnim muškarcima, među kojima su Harry Styles, Tom Hiddleston i Calvin Harris.

"To što se cijeli svijet odnosio prema mom ljubavnom životu kao prema sportu u kojem gubim svaku utakmicu nije bilo baš sjajno za moje veze u tinejdžerskim danima i 20-im godinama, no naučilo me da moram zaštiti svoju privatnost. Stalna javna poniženja bila su jako bolna, ali su me natjerala da se riješim mišljenja da su društvena važnost i dopadljivost bitni", rekla je.

Potom se našalila.

"Canceliranje na internetu i gašenje karijere koje se zamalo dogodilo dalo mi je izvrsno znanje i svim vrstama vina", rekla je.

Priznala je da je bila izostavljena iz školskih druženja, a čelnici glazbene industrije u početku su je odbijali govoreći da je premlada da piše i pjeva srceparajuće country pjesme. Danas kaže da su joj ta razočaranja u životu pomogla da postane zvijezda.

Zahvalila je roditeljima i bratu Austinu što su podržali njezine snove te pozvala studente da i oni cijene sve koji vjeruju u njih.

"Loša vijest je da ste sad prepušteni sami sebi. Dobra vijest je da ste sad prepušteni sami sebi", zaključila je i na kraju ubacila šalu.

"99 posto sam sigurna da sam pozvana ovdje zato što imam pjesmu pod nazivom 22", rekla je.

Taylor nije završila fakultet jer se već sa 17 godina počela baviti glazbom.

Linker
19. travanj 2024 02:36