Optužbe se redaju

Slavni redatelj prijetio Gal Gadot da će joj uništiti karijeru: ‘Šuti i izgovaraj napisane rečenice ili...‘

Nakon što je glumica Charisma Carpenter, koja je glumila u seriji ‘Buffy, ubojica vampira‘, optužila redatelja Jossa Whedona da ju je psihički zlostavljao na setu, sada su od nekih izvora izniknule nove optužbe i to u vezi sa zvijezdom filma "Justice League" i "Wonder Woman".

Čini se da bi redatelj Joss Whedon mogao vrlo brzo završiti svoju karijeru s obzirom na svoje loše ponašanje za koje ga optužuje sve više glumaca. Optužbe na njegov račun krenule su još prošlog srpnja kada ga je glumac Ray Fisher optužio za "grubo, nasilno, neprofesionalno i potpuno neprihvatljivo" ponašanje na setu filma Justice League.

Čitajte i: Glumica o zlostavljanju na setu popularnih serija: ‘Još i danas trpim psihičke posljedice‘

Nakon toga, glumica Charisma Carpenter je u podužem statusu na Twitteru ispričala svoje traumatično iskustvo s Whedonom koji se prema njoj ponašao neprimjereno i okrutno dok je od 1997. do 2004. snimala serije ‘Buffy, ubojica vampira" i "Angel".

Sada je u cijelu priču uvučena i izraelska glumica Gal Gadot kojoj je Whedon navodno prijetio da će joj uništiti karijeru. Prema nekim izvorima, Whedon ne voli primati upute ni od koga, a slično se ponašao kada su ga Gal Gadot i Jason Momoa ispitivali o promjenama u scenariju. Nakon što je Gadot s njim htjela razgovarati o rečenicama koje su joj bile sporne, Whedon je prijetio da će joj naštetiti karijeri.

image
Gal Gadot kao Wonder Woman u istoimenom filmu.
DC ENTERTAINMENT-WARNER BROS. - CORTESíA ALBUM/ALBUM/PROFIMEDIA

"Joss je rekao kako se njega treba slušati, a ona treba šutjeti i izgovarati svoje rečenice, inače će ju u filmu prikazati nevjerojatno glupom. Također, rekao joj je da bi ona samo htjela skakati s jednom projekta na drugi te da je puno agresivnija od njezinog lika u filmu", rekao je izvor koji je bio na setu.

Čitajte i: Zagrebačka ekonomistica o zlostavljanju na poslu: Dodirivao me, zvao plavuša, degradirao i smanjio plaću, a nitko mi nije htio pomoći

image
Joss Whedon
PICTURELUX/THE HOLLYWOOD ARCHIVE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

No, ni tu nije kraj. Whedon je navodno prijetio i redateljici filma, Patty Jenkins, redateljici Wonder Woman te su Jenkins i Gadot zbog toga na sastanku s tadašnjim predsjednikom Warner Brosa Kevinom Tsujiharom. Gadot je nakon toga dala službenu izjavu: "Imala sam problema s Whedonom i Warner Brosom, no riješeni su na vrijeme", rekla je.

Whedon je preuzeo režijske uzde filma Justice League nakon što je njegov prvotni redatelj Zack Snyder napustio film zbog smrti svoje kćeri. Momoa i Gadot podržali su kolegu Fishera te je nakon njegove izjave pokrenuta istraga u Warner Brosu.

Linker
16. travanj 2024 23:08