Profimedia, Mega Agency
Povjerila se Ellen

Sedam savjeta nekadašnje prve dame: Michelle Obama i supruga pokušava 'zaraziti' pozitivom

Bivša prva dama Amerike, baš kao i svi ostali, vrijeme provodi kod kuće sa svojom obitelji. Iako mnogi karantenu ne podnose tako lako, otkrila je da je u svom ovom kaosu važna samo jedna stvar!

Poznata komičarka Ellen DeGeneres kontaktirala je nekadašnju prvu damu Amerike, Michelle Obamu, da provjeri kako se njezin suprug, bivši američki predsjednik Barack i njihove kćeri Sasha i Malia nose sa situacijom uslijed pandemije koronavirusa te kako provode vrijeme u samoizolaciji.

"Znaš, pokušavamo strukturirati naše dane i držati se neke rutine. Djevojke su se vratile s fakulteta jer su predavanja sada online. A Barack, ne znam gdje je on. Maloprije je obavio konferencijski poziv", šaljivo je rekla Obama, dodavši da vrijeme često krate gledajući Netflix i međusobno se družeći.

Iako nas konstantan boravak u kući može deprimirati, Obama je rekla da postoje i dobre strane ove situacije.

"Suosjećam sa svima onima koji će tek patiti zbog predstojeće ekonomske situacije i moramo razmisliti kako ćemo pomoći ljudima kada karantena završi. No, ono što je pozitivno jest činjenica da moramo provoditi više vremena zajedno, razgovarati oči u oči, postavljati pitanja i smišljati kako se zabaviti bez da stalno gledamo televiziju ili koristimo računalo", poručila je Obama.

WASHINGTON, DC - OCTOBER 27:  U.S. President Barack Obama walks with his wife Michelle Obama (R) and two daughters Malia Obama (L) and Sasha Obama (2R) through Lafayette Park to St John's Church to attend service October 27, 2013 in Washington, DC. Obama is scheduled to travel to Boston this week.  (Photo by Shawn Thew-Pool/Getty Images)
Getty Images
Michelle i Barack sa svojim kćerima Sashom i Malijom.

Karantena je, dodaje, dobar podsjetnik da nam zapravo ne trebaju sve te silne stvari koje imamo. "Kad su vremena loša, najvažnije je biti zdrav i imati potporu drugih. Onda možemo preživjeti i s malo. Mislim da je to važna lekcija, kako za mene, tako i za moju djecu. Budite zahvalni za ono što imate i budite to spremni podijeliti kada dođe vrijeme", zaključila je.

Obama je jučer na Instagramu podijelila savjete sa svim pratiteljima što je važno učiniti u ovim teškim trenucima:

1. Ako poznajete kojeg učitelja/profesora, nazovite ih i pitajte kako su.

2. Nazovite roditelje koji se prilagođavaju novom načinu održavanja nastave, ponudite se da pomognete njihovoj djeci u učenju ili da im čitate knjige.

3. Ponudite pomoć u nabavljanju namirnica osobama koje spadaju u rizičnu skupinu ili starijim susjedima. Uključite se u možda postojeću grupu na društvenim mrežama koja pomaže potrebitima.

4. Nabavite darovne bonove od lokalnih proizvođača i darujte ih osobi kojoj treba pomoć.

5. Ako ste u mogućnosti, uplatite novac svojoj frizerki ili kozmetičarki, baš kao da ste zakazali termin.

6. Dostavljaču hrane ostavite napojnicu!

7. Budite blagi prema sebi. Normalno je da ste preplavljeni emocijama ili se bojite. Ponekad se isključite i dajte si vremena. Normalno je tražiti pomoć. Svi bismo se trebali izmjenjivati u pružanju podrške drugima!

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
25. travanj 2024 01:30