‘mjesto spokoja i mira‘

Putem svojih prethodnika: Sve o rezidenciji Kamale Harris, od Bushove staze za trčanje do kuhinje u podrumu

Otprilike četiri kilometara od Bijele kuće nalazi se rezidencija "Number One Observatory Circle", u kojoj će nadolazeće četiri godine provesti Kamala Harris sa svojim suprugom. Na tom posjedu od 1977. godine žive američki potpredsjednici sa svojim obiteljima, a puna je zanimljivosti zbog kojih je smatraju mjestom "mira i spokoja".

Nakon inauguracije, Joe Biden sa svojom obitelji započinje novo poglavlje života u Bijeloj kući u Washingtonu, no manje je poznato gdje će mandat provoditi potpredsjednica Kamala Harris sa suprugom Dougom Emhoffom.

Baš poput svojih prethodnika, koji s obiteljima u toj rezidenciji borave od 1977. godine, Kamala je smještena u kuću pod nazivom "Number One Observatory Circle", koja je poznata kao mirno mjesto na kojem su mnoge obitelji provele lijepe trenutke.

Čitajte i: Od Jackie do Jill: Ovo su najbolji inauguracijski outfiti američkih prvih dama kroz povijest

Dom potpredsjednika od 1977. godine

"Number One Observatory Circle" sagrađen je 1983. godine, a u toj kući od doba Jimmyja Cartera borave svi potpredsjednici SAD-a. Svaki od njih dodao je nešto zanimljivo kući ili posjedu koja ju okružuje pa će tako Kamala moći uživati u prostranom bazenu i teretani koje je dao sagraditi Dan Quayle ili, pak, trkaćoj stazi koju je zahtijevao Bush.

Šarmantna rezidencija osvaja na prvu

Kuću je projektirao arhitekt Leon E. Dessez, i to u britanskom stilu kraljice Ane, koji se može i dan danas primijetiti na eksterijeru, ali i u interijeru kuće. "Number One Observatory Circle" ima tri kata, na drugom boravi potpredsjednik s obitelji, a ostale sobe uglavnom služe za poslugu i goste. Supruge brojnih potpredsjednika potrudile su se renovacijama kuću učiniti još elegantnijom i šarmantnijom, a poseban trud ulaže se u božićne dekoracije, jer u posjet, uz brojne uglednike, stiže i predsjednička obitelj.

Čitajte i: Kraj jedne (i modne) ere: Nakon luksuza i raskoši Melanije tTump, Jill Biden uvodi nova pravila

Kuća koja pruža utjehu

Mnogi političari, kao i njihove supruge, tijekom godina su naglašavali kako je "Number One Observatory Circle" izuzetno ugodno i spokojno mjesto za život, a Jill Biden za vrijeme svog boravka novinarima je ispričala kako joj kuća i vrt pružaju "utjehu i mir". Posebno je hvaljena prostrana veranda koja okružuje prednji dio kuće, namještena udobnim bijelim ležajevima i foteljama iz kojih potpredsjednici, nakon napornog dana, mogu opušteno promatrati zelenilo i uživati u miru.

Čitajte i: Moćnim outfitom privukla poglede: Tko je pokćerka Kamale Harris o čijem kaputu svi govore?

Nekoliko zgodnih činjenica

Prostrana kuća ima pregršt soba, no glavna se kuhinja nalazi - u podrumu. Naravno, kuha uglavnom chef pa to potpredsjedničkim obiteljima i nije toliko bitno.

Od 1991. godine, Amerikanci mogu uplatiti novac na račun neprofitne organizacije Vice President's Residence Foundation, kako bi pomogli uređenju rezidencije "Number One Observatory Circle".

Turistima posjet u "Number One Observatory Circle" nije dozvoljen, no s vremena na vrijeme, obitelji koje borave tamo u kuću puštaju fotografe i novinare kako bi zabilježili promjene.

Čitajte i: Monokromatske kreacije i odabir boja dama na inauguraciji šalju snažne političke poruke

Linker
25. travanj 2024 03:10