Šarmantne njuške

‘Prve šape‘ u Bijeloj kući moraju poštivati strogo pravilo: ‘To im je zabranjeno, osim u iznimnoj situaciji‘

Iako su njihovi psi dobro uvježbani, predsjednik SAD-a Joe Biden i prva dama Jill Biden priznaju da Champ i Major povremeno vole prekršiti koje pravilo.

Bijela kuća u Washingtonu ponovno je mjesto gdje se ori pseći lavež. Naime, nakon četiri godine bez ikakvih kućnih ljubimaca u domu predsjednika Amerike, njemački ovčari Major i Champ "zagospodarili" su Bijelom kućom.

Barem tako misle simpatični dlakavci, inače miljenici novog predsjednika Joea Bidena i njegove supruge, prve dame Jill Biden. Nakon što si prošlog tjedna dali oduška njuškajući svaki kutak svog novog doma, sada će ipak morati poštivati neka pravila.

image
Major i Champ uživaju na travnjaku ispred Bijele kuće.
JIM WATSON/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: 'Prve šape' stigle u Bijelu kuću: Nakon izležavanja i njuškanja po travnjaku, udobno su se smjestili uz kamin

U nedavnom zajedničkom intervjuu za magazin People, Joe i Jill otkrili su da su oba psa dobro istrenirana, zbog čega s njima nemaju većih problema.

"Zapravo nemamo nikakva pravila, stvarno su dobri psi", rekla je Jill, naglasivši da je visoka razina obučenosti pasa velikim dijelom razlog nedostatka pravila.

"Trenirali smo od početka. Champ je star, ima 14 godina i bio je izuzetno dobro uvježban. Major je star oko godinu i pol jedino pravilo kojeg se drži jest da se ne smije penjati na namještaj", otkrio je Biden. To znači da psi ne smiju ni na krevete, no i za to očito postoji iznimka.

"Major se zna uvući u krevet kada naše unuke ostanu preko noći. Kada uđu u sobu, Major se prošulja s njima i skoči na krevet", dodao je.

Čitajte i: Projekt 'vratimo životinje u Bijelu kuću': Joe i Jill Biden u novi dom neće dovesti samo svoja dva psa

Ranije ovog mjeseca psi su fotografirani kako uživaju u snijegu na Južnom travnjaku Bijele kuće u tweetu koji je podijelila predsjednikova unuka Naomi Biden.

BIDENOVI IMAJU CHAMPA OD 2008., DOK JE MAJOR U OBITELJ DOŠAO 2018. NJEGA SU ODLUČILI SAMO PRIVREMENO UDOMITI KADA JE BIO JOŠ ŠTENE, ALI KAKO TO OBIČNO BUDE, OSVOJIO IH JE PA SU GA ODLUČILI ZADRŽATI.

Champ, kojemu su predsjednikove unuke dale nadimak po nadimku koji je Bidenu dao njegov otac, pridružio se obitelji nakon što su ga uzeli od uzgajivača i to prije nego što je Biden prisegnuo kao potpredsjednik. U Bijelu kuću će uskoro stići još jedan ljubimac - mačka. U intervjuu za CBS Sunday Morning, buduća prva dama rekla je da bi svakako voljela nabaviti i mačku jer voli imati životinje oko sebe.

Linker
18. travanj 2024 13:01