EMOTIVNA OBJAVA

Posljednjim pozdravima jednoj od najvećih tekstopiskinja videom se pridružila i Severina: ‘Pamtim je ovakvu...‘

Cijela regija danas tuguje za Marinom Tucaković, jednom od najplodnijih tekstopiskinja od koje se i Severina oprostila emotivnim videom na Instagramu.

Odlazak jedne od najvećih tekstopiskinja regije, Marine Tucaković potresao je cijelu estradu pa se danas najveće zvijezde regionalne glazbene scene u teškoj tuzi opraštaju od voljene kolegice.

"Nitko nije znao sakrit suze k'o Marina… Sve ih je izlila u tekstove, u tekstove koje nitko nije pisao kao ona; bila je pismena i muzikalna, zato su se njeni tekstovi organski lijepili za pjesme. Zato je bila najbolja. Barem 50% pjesama koje slušate je ona napisala… Obradila je sve teme ženskih i muških emocija. Pisala je za mnoge izvođače. Imala sam sreću jer je pisala i za mene... 'Srce, imam za tebe tekst...' I pošalje mi 'Imaš pravo'... 'Tridesete'… Ali pamtit ću je po veselju, nagovorila me na 'Silikone', umirale smo od smijeha na tekst, na njen tekst, jer ako je itko bio duhovit, bila je ona. Bile smo 'naše', znala je očarati ljude svojom nevjerojatnom lucidnošću i duhovitošću… U svojoj borbi za preživljavanje do nekidan me pitala kako sam…", napisala je Severina u emotivnoj objavi na Instagramu.

"'Kako je mali?'

'Dobro je, Maki… Ako te ne stave u čitanke, puštat ću mu tvoje pjesme… Dobro smo, Maki... Kako si ti?'

'A evo, šta znam, čas dobro, čas loše, ali guram…'

Ide ona, gore, mirna, ide gore… gura… jedna i jedina Marina… Imala je oči boje vena, boje vena, boje Dunava…", prisjetila se Severina pa je citirala autoricu koja nas je u 68. godini zauvijek napustila.

"U jednom danu se rodiš, umreš, zaljubiš, upoznaš osobu koja ti promijeni život, u jednom danu se sve dogodi...Pamtim je ovakvu…", dodala je Severina uz snimku večere na kojoj se Marina i ona smiju, a koja je prikazana i u dokumentarcu "Kada se pretvorim u Severinu".

image
Napustila nas je u 68. godini.
PEDJA MILOSAVLJEVIC/CROPIX

Čitajte i: Preminula Marina Tucaković! Mukotrpnu borbu s opakom bolešću vodila je godinama

Posljednji pozdravi velikoj tekstopiskinji

"Draga Marina, hvala ti za Stranca. Zauvijek ćeš biti tu. U stihovima. I sjećanjima", napisao je u posljednjem pozdravu glazbenik Massimo Savić, kojemu je Marina napisala pjesmu Stranac u noći.

"Počivajte u miru draga Marina i hvala vam za pjesme naših života", oprostila se od tekstopiskinje i Nina Badrić, dok je glazbenik Željko Joksimović uz zajedničku fotografiju s Marinom kratko napisao u opis: "Sele moja...".

Bila je u ekstremno teškom stanju

Čitajte i: Životni put jedne od najvećih: Posljednje godine života Marina Tucaković provela je noseći se s ogromnom tugom

Posljednjih nekoliko godina života Marina je provela u mukotrpnoj borbi s rakom dojke, a stanje joj se posljednjih dana naglo pogoršalo kada je dodatno oboljela od koronavirusa. Proteklog tjedna smještena je u beogradski KBC Dragiša Mišović, gdje je bila priključena na respirator, a sinoć je preminula.

image
Marina Tucaković napisala je preko 4 000 tekstova.
PEDJA MILOSAVLJEVIC/CROPIX
Linker
18. travanj 2024 21:53