krcato poznatim licima

Plava haljina izvlači se iz naftalina: Svi iščekuju seriju o skandalu Monice Lewinsky i Billa Clintona, evo što znamo

Slavni holivudski glumac Clive Owen uskočio je u ulogu bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, koji je zbog afere s pripravnicom izgubio ugled i poziciju. Priču će, uz pomoć producenta Ryana Murphyja ispričati - sama Monica Lewinsky.

Nakon ubojstva Giannija Versacea i slučaja O.J Simpsona, radnja najnovije sezone serije "American Crime Story" vrtjet će se oko Billa Clintona i Monike Lewinski.

Poznati TV producent Ryan Murphy, tvorac velikih hitova kao što su "Glee" i "American Horror Story", u svom kriminalističkom serijalu o stvarnim slučajevima popratit će skandal vezan za bivšeg američkog predsjednika i Monicu koja je za vrijeme njegova mandata bila pripravnica u Bijeloj kući.

image
Bill Clinton i Monica Lewinsky u Bijeloj kući za vrijeme tajne afere
Shutterstock Editorial/Profimedia

'Monicagate' jedan je od najvećih skandala u američkoj povijesti

Tada 49-godišnji Bill imao je aferu s 22-godišnjom Monicom, što je ona kasnije otvorena priznala, priloživši kao dokaze snimke telefonskih razgovora te plavu haljinu sa znakovitim tragovima.

S druge strane, Bill Clinton je na javnoj televiziji izjavio da "nije imao intimne odnose s tom ženom, Monicom Levinsky", što je dovelo do tužbe protiv njega zbog nedoličnog ponašanja te krivokletstva. Billu je supruga Hilary oprostila, barem pred očima javnosti, a Monica je, zahvaljujući slavi koju je naglo stekla, nastavila graditi karijeru na televiziji te kao dizajnerica torbica.

image
'Monicagate' obilježio je drugu polovicu devedesetih
ALLAN TANNENBAUM/POLARIS/PROFIMEDIA

Kao predložak za scenarij, producentu Ryanu Murphyju poslužila je knjiga "A Vast Conspiracy: The Real Sex Scandal that Nearly Brought Down a President", Jeffreya Toobina, no zanimljivo je da se u ulozi ulozi producentice nalazi i sama Monica!

U intervjuu za "Hollywood Reporter" Ryan je otkrio kako je prije nekoliko godina sreo Monicu na jednoj zabavi te joj ponudio suradnju, i rekao: "Ako će netko ispričati tvoju priču, to bi trebala biti ti sama".

Nakon nekoliko godina, želja mu se ostvarila pa je tako dogovorio suradnju s "najslavnijom pripravnicom Amerike".

Što je sve do sada poznato?

Premda je, zbog pandemije, snimanje serije stavljeno na čekanje, glumci su već odabrani, a prve su scene snimljene.

Tako je poznato da će Lindu Tripp, državnu službenicu koja je igrala istaknutu ulogu u skandalu Clinton-Lewinsky, glumiti Sarah Paulson. Linda je provela akciju snimanja tajnih razgovora između predsjednica i Monice, zbog čega je dobila otkaz u Pentagonu. Na sudu je izjavila kako je snimanje telefonskih razgovora smatrala svojom domoljubnom dužnosti.

Hilary Clinton glumit će Edie Falco, a Billa Clintona slavni glumac - Clive Owen!

Glavnu ulogu, pripravnice Monice Lewinsky, odigrat će Beanie Feldstein, gledateljima poznata iz filma "Lady Bird", nominiranog za nagradu Oscar.

Linker
19. travanj 2024 16:45