Opet u sedlu

Osramoćena glumica ‘lakša‘ za 900 tisuća dolara - vraća se glumi: Vrijeme je za novi početak u staroj ulozi

Nakon što je platila novčanu kaznu, odslužila zatvorsku i vratila dug zajednici kroz društveno koristan rad, objeručke je Lori Loughlin prihvatila priliku za novi uzlet.

Iako nas od blagdana dijele gotovo dva mjeseca, u obitelji američke glumice Lori Loughlin (57) već se naveliko slavi. Nekadašnja zvijezda serijala "Puna kuća" i "Glas srca" vraća se, naime, svom starom poslu - glumi. Američka kabelska televizijska kuća "Hallmark Channel" odlučio je bivšoj 'zatvorskoj ptičici' pružiti novu priliku i obnoviti suradnju, a ona ju je objeručke prihvatila, piše magazin People. Reprizirat će ulogu Abigail Stanton u seriji "When Hope Calls", spinoffu uspješnice "When Calls the Heart" (serija Glas srca).

Čitajte i: Nakon zatvora odmah na rad za opće dobro: Zvijezda ‘Pune kuće‘ i dalje odrađuje kaznu za davanje mita

Njezin povratak dogodit će se 18. prosinca ove godine tijekom premijere druge sezone spinoffa i prikazat će se u dva dijela, kao blagdanski specijal. Ponovno će tumačiti snalažljivu udovicu koja nakon osobne tragedije iznova gradi život u rudarskom gradiću Coal Valley na zapadu Kanade krajem 19. i početkom 20. stoljeća, koja joj je toliko prirasla srcu. Naime, kad je početkom ove godine puštena iz savezne popravne ustanove u Dublinu, Kalifornija, gdje je provela dva mjeseca (dok je njezin suprug, modni dizajner Mossimo Giannulli (58) kažnjen s pet mjeseci iza rešetaka) glumica se nadala samo jednom, da opet počne snimati. Karijere ju je stajao skandal iz 2019. kada je otkriveno da je sa suprugom platila pola milijuna dolara posredniku Ricku Singeru koji je njihove kćeri, influencericu Oliviju (22) i glumicu u usponu Isabellu (23), preko veze upisao na preddiplomski studij na Sveučilišta Južne Kalifornije. Lori Loughlin tada je postala parija, a Hallmark Channel prekinuo je s njom dotad uspješnu suradnju.

image
Zajedno sa suprugom, Lori je osuđena zbog podmićivanja kako bi njihove kćeri preko veze upisali na preddiplomski studij na Sveučilišta Južne Kalifornije.
ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: ‘Teta Becky‘ se vratila: Glumica izašla iz zatvora, želja o Božiću s obitelji nije joj se ostvarila

Osramoćena i nepoželjna

Problem je bio u tome što su djevojke postale brucošice uz lažno uvjerenje da su vrsne veslačice - iako nikad nisu ušle u čamac. Istrage se prihvatio FBI, a Lori Loughlin i njezin suprug uhićeni su u ožujku 2019. s još 53 bogata roditelja spremna na sve ne bi li svojoj djeci osigurali privilegiran upis na studij. Među njima našla se i Felicity Huffman, zvijezda serije "Očajne kućanice". Bračni par je isprva tvrdio da su 500.000 dolara platili kao donaciju u dobrotvorne svrhe. No, suočeni s dokazima, priznali su krivnju. Dakako, kćeri su se morale ispisati sa studija. Mlađa je pokrenula novi posao kao influencerica, dok se starija trudi postati glumica. Pojavljuje se u manjim ulogama u televizijskim serijama i, koliko je poznato, do angažmana više ne pokušava doći preko veze.

image
I glumica poznata po ulozi u seriji 'Očajne kućanice' skrivila je isto (ne)djelo kao i njena kolegica.
MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

FBI na vratima

Njezini roditelji skupo su platili podmićivanje Ricka Singera koji je, pak, godinama "pomagao" privilegiranoj djeci i bogatio se sve dok mu FBI nije pokucao na vrata. Lori Loughlin morala je, osim što je odslužila zatvorsku kaznu, platiti i 150.000 dolara i odraditi 150 sati društveno korisnog rada. Njezin suprug je, osim zatvorom, kažnjen s 250.000 dolara i 250 sati društveno korisnog rada. U međuvremenu su otplatili dug društvu i naučili lekciju (valjda), a malo po malo, počeli su izlaziti u javnost stoga mediji sa zanimanjem očekuju njezin povratak novoj sezoni serije "When Hope Calls". Uostalom, blagdani su vrijeme pomirenja i oprosta za sve, pa tako i za glumicu koja je mislila da novac otvara baš sva vrata.

Čitajte i: Ušla je snažna, no puca pod pritiskom: Lori Loughlin u zatvoru proživljava gorke trenutke

Linker
15. travanj 2024 17:00