Bolno sjećanje

Ona najbolje zna kako je to: Umjesto na vjenčanje, ljubav svog života ispratila je na vječni počinak

Zaručnica Brandona Leeja, sina legendarnog majstora borilačkih vještina Bruce Leeja koji je stradao na snimanju filma "Vrana", oglasila se prvi put nakon što je zauvijek izgubila svog voljenog, koji je ‘otišao‘ na gotovo isti način na koji je poginula i Halyna Hutchins.

Umjesto pred oltar, kako je prije 28 godina planirala sa svojim zaručnikom Brandonom Leejem, tragično preminulim američkim glumcem, Eliza Hutton ispratila je ljubav svog života na vječni počinak. O tome što je proživljavala nakon njegove smrti posljednjeg tjedna snimanja filma “Vrana” u ožujku 1993., danas 57-godišnja casting direktorica otkrila je na svom Instagram profilu.

Samozatajna Amerikanka progovorila je prvi put poslije zaručnikove smrti nakon gotovo tri desetljeća, a koja se dogodila 17 dana prije zakazanog vjenčanja.

Čitajte i: Slučaj Baldwin se zahuktava: Pronađena je oružarka koja je glumcu dala kobni pištolj, umiješala se i Alecova kći

Na javni istup ponukala ju je smrt snimateljice Halyne Hutchins na snimanju westerna “Rust”. Oboje su, kako se čini, stradali na isti način - ubijeni su vatrenim oružjem na radnom mjestu jer se u cijevi “filmskog rekvizita” umjesto ćorka našao pravi metak.

- Prije dvadeset osam godina bila sam slomljena šokom i tugom zbog gubitka ljubavi svog života. Brandon Lee je otišao na tako besmislen način. Srce me sada opet boli zbog muža i sina snimateljice Halyne Hutchins i njoj bliskih ljudi koji tuguju zbog tragedije koja se mogla izbjeći - napisala je u objavi ispod dirljive fotografije s Brandonom snimljene u Veneciji u listopadu 1992., kada su se zaručili, a koje ekskluzivno donosi magazin People.

Apel sestre

Oglasila se jer želi probuditi savjest onih koji su, kako kaže, u mogućnosti poduzeti iskorak prema pronalaženju alternative ubojitom oružju u zabavljačkoj industriji.

- Želim da svi shvate da ne postoji filmski rekvizit. Oružje je oružje - tvrdi.

Njezinu bol izazvala je činjenica da je Brandona Leeja ubio kolega uvjeren da u sina legendarnog majstora borilačkih vještina - Brucea Leeja, puca u ćorcima, a 28 godina kasnije gotovo ista situacija dogodila se i holivudskom glumcu Alecu Baldwinu. Ništa ne sluteći, povukao je obarač colta čija je cijev na setu bila uperena prema Halyni Hutchins i redatelju filma 'Rust' Joelu Souzi, koji je stajao iza nje. Podsjetimo, mlada snimateljica preminula je na putu do bolnice zbog rane u predjelu trbuha, dok je režiser, srećom, lakše ozlijeđen. Utučen zbog tragedije, Alec Baldwin povukao se na neko vrijeme (a možda i zauvijek) iz svijeta filma.

Čitajte i: Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: ‘Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu‘

Emotivni istup Elize Hutton uslijedio je nakon što je njezina nesuđena šogorica Shannon Lee objavila apel na Twitter stranici svog brata, na kojoj je aktivna kako bi očuvala njegovu ostavštinu.

Peticija kolege

- Upućujem duboku sućut i ljubav obitelji Halyne Hutchins, Joelu Souzi i svima koji pate zbog incidenta na setu filma 'Rust'. Nitko ne bi smio stradati zbog oružja na snimanju. I točka - napisala je.

Apel zaručnice i sestre Brandona Leeja uslijedio je nakon što je Bandar Albuliwi, američki redatelj i književnik koji je poput Halyne Hutchins diplomirao na Američkom filmskom institutu, pokrenuo peticiju Change.org na društvenim mrežama.

Zalaže se za zabranu uporabe pravog vatrenog oružja na snimanjima, kao i za bolje uvjete rada na filmskim setovima.

Čitajte i: Žena koja je grubo napala Aleca Baldwina na meti javnosti: ‘Baš ste neukusni. I jadni‘

Na snimanjima se, naime, oružje puni ćorcima no to, kao što vidimo, nije uvijek tako i ne garantira sigurnost. Peticija je dosad prikupila više od 50 tisuća potpisa.

- Halyna je bila talentirana snimateljica i dobra prijateljica čiji je život tragično oduzet zbog korištenja pravog vatrenog oružja na setu. Moramo se pobrinuti da se to više nikada ne ponovi. Nema opravdanja da se ovakve tragedije događaju u 21. stoljeću - tumači Albuliwi pozivajući istomišljenike da mu pomognu.

Linker
14. travanj 2024 21:23