Kraj ljubavi

Novi život Elliota Pagea: Nakon priznanja da je transrodan i tri godine braka - uslijedio novi šok

Ona je bila jedan od prvih koji su mu pružili podršku nakon velike životne promjene, no čini se da njihova ljubav nije bila dovoljno jaka da prebrodi sve izazove. Ipak, ostat će prijatelji.

Glumac Elliot Page, koji je donedavno bio poznat kao Ellen Page, mijenja svoj život iz temelja. Nakon što je u prosincu prošle godine objavio da je transrodna osoba, sada se razvodi od supruge Emme Portner s kojom je bio tri godine u braku.

"Nakon dugog razmišljanja i pažljivog razmatranja, donijeli smo tešku odluku da se razvedemo nakon razdvajanja prošlog ljeta. Izuzetno se poštujemo i ostajemo bliski prijatelji", službeno su izjavili za CNN.

Elliot i Emma upoznali su se 2017. kada su se i počeli družiti te su se u siječnju 2018. i vjenčali.

image
Elliot Page i njegova tadašnja djevojka Emma Portner.
SPLASH NEWS/SPLASH/PROFIMEDIA

Dva mjeseca prije ove neočekivane vijesti, Elliot se na Twitteru i Instagram obratio javnosti s riječima: "Pozdrav prijatelji, želim s vama podijeliti da sam transrodan, zamjenice su mi on/oni, i moje je ime Elliot. Sretna sam što imam priliku napisati ovo. Što sam na 'tom mjestu' u mom životu", napisao je u podužem pismu.

Glumac je 2014., dok se još identificirao kao žena, u javnost istupio kao gay osoba. Nakon vijesti da je transrodan, Emma mu je među prvima pružila potporu: "Tako sam ponosna na Elliota", napisala je na Instagramu.

Čitajte i: Transrodnost je velika i tek otvorena tema, slavni sve glasnije govore o rodnom identitetu

Želi učiniti svijet boljim mjestom

Priznati da si transrodan nije lako, kao što nije bilo ni za Elliota pa je fanove zamolio za strpljenje jer će sigurno biti onih kojima se ova promjena neće svidjeti.

"Moj posao je stvaran, ali opet krhak. Istina je da sam strašno sretan, ali i uplašen. Statistike su zastrašujuće", rekao je tada.

Elliot se u svojoj objavi obratio i onima koji se osjećaju poput njega, no trpe strašnu nepravdu.

"Sretan sam što sam transrodan, i što više se držim vlastite blizine i prihvaćam tko jesam, to više mogu sanjati, moje srce sve više raste. Svim trans osobama koje trpe zlostavljanje, koji su puni samoprezira, i koji svaki dan proživljavaju nasilje želim poručiti: vidim vas, volim vas i napravit ću sve što mogu kako bi ovaj svijet učinio boljim mjestom", poručio je.

Linker
22. travanj 2024 09:37