Katarina Mamić u sobi hotela Sheraton
 LIvio Andrijić
SRETNO!

Miss Hrvatske pokazala nam je što je sve ponijela sa sobom u London

Katarina Mamić otputovala je na svjetski izbor Miss svijeta u London, a nama je pokazala što je ponijela sa sobom i s čime će pokušati osvojiti čim bolji plasman, a sa svojim savjetima naoružali su je dizajneri i modna agentica Tihana Harapin Zalepugin.

"Savjetujem joj da se druži s rođenim pobjednicama, misicama iz Venezuele, Meksika ili Indije, jer od njih će poprimiti takvu energiju, a da izbjegava cure koje nemaju takav stav. Postoje djevojke koje odmah kad dođu shvate da ništa neće napraviti i onda potonu i krenu njurgati protiv svega, od hrane, hotela, sve im je naporno. Čim to osjeti mora se od njih micati, jer organizatori snime takve cure i onda one koje se druže s njima su isto 'out'. Smatram da osim što je traženi model, Katarina ima još jednu prednost, a to je što na izborima za Miss svijeta pobjeđuju uglavnom tamnokose djevojke. Vrlo rijetko pobjeđuju plavuše, jer one više vladaju modnim svijetom. ", rekla je Tihana Harapin Zalepugin, modna agentica koja je bila jedna od onih koji su "odobrili" nacionalnu i scensku haljinu Katarine Mamić.

Livio Andrijić

Ivica Skoko četvrti put odijeva misicu na svjetskom izboru i zbog toga je vrlo ponosan. "Haljina je golublje siva i bliješti iz aviona. Odlučili smo istaknuti njezine duge noge, koje su duge 125 centimetara baš kao i naše Anice Martinović, a da nema prorez jer to zna biti napadno i vulgarno", kaže Ivica Skoko koji je s misicom Ivanom Petković osvojio nagradu za najljepšu haljinu Europe.

Livio Andrijić
Katarina Mamić u sobi hotela Sheraton

Dizajner Zoran Aragović je napravio nacionalnu haljinu, a on i Katarina već dugo surađuju. "Mi smo dobri prijatelji, dobra je njezina energija, jako je marljiva, sve sluša i sve lijepo odrađuje. Početna ideja za haljinu je dugo trajala, a kako volim boje i neobične uzorke, to sam prenio na projekt. Tkanina je rađena na tkalačkom stanu i pokušavali smo na nju staviti što više etno elemenata. Srca su asocijacija na licitarska srca, ovaj put su plava, a kapica je po uzoru za prepoznatljivu ličku kapicu samo sa ženstvenim dodirom", kaže poznati dizajner.

Livio Andrijić

Na ovu studentica novinarstva najponosniji su baka i djed, kako nam je otkrila, a u svoje slobodno vrijeme misica je dadilja, i to već četiri godine.

"Sve je spremno za izbor, uzbuđena sam jer ću u Londonu biti tri tjedna", rekla je aktualna Miss Hrvatske Katarina Mamić kojoj je najdraža od naših misica Anica Martinović Kovač.

"Od malena mi je mama Anita pričala o njoj, gledala sam njezine fotografije. Ona mi je veliki uzor", dodaje Katarina koja je od malih nogu bila pričljiva i zato je upisala novinarstvo. Voljela bi se kao novinarka baviti ljudskim pričama i lifestyle temama, jer je to više zanima od politike.

privatni album

Dugo se bavila ritmikom, pa je koreografija na svjetskom izboru ne zabrinjava, a potrudit će se, kaže, da bude u prvim redovima. Zavidnost među djevojkama je ne brine, jer vjeruje da će pronaći nekoga tko joj odgovara, a na svojoj koži je, otkako je postala misica, osjetila i lavinu kritika. "Svjesna sam mentaliteta s ovih prostora. Najprije svi kritiziraju, a kad netko nešto napravi i uspije, onda kažu: 'Naša je!', smije se Katarina koja je u ozbiljnoj romantičnoj vezi.

LIvio Andrijić
Katarina Mamić u sobi hotela Sheraton

Za svjetski izbor mjesecima je usavršavala engleski jezik u Smart grupi, a sa sobom je u London ponijela komade domaćeg brenda Duchess te one s potpisom dizajnera Ivane Jurić, Ivana Friščića te Džemile Dilberović.

Livio Andrjić

Livio Andrijić

Livio Andrijić

Osim toga Miss Hrvatske odlazi u London i s Vučedolskim nakitom koji će ujedno pokloniti svim natjecateljicama koje dolaze iz 125 zemalja, dok će Katarinu na samom izboru krasiti nakit Infinity te Chantal design.

Livio Andrijić

Sa sobom nosi i sliku poznatog umjetnika Dimitrija Popovića koja je inspirirana Leonardom da Vincijem. Ove godine svijet slavi njegovih 500 godina i sve je u njegovom znaku. Slika će biti izložena na humanitarnoj aukciji, a finalni izbor ljepote održat će se 14. prosinca.

Livio Andrijić

Linker
19. travanj 2024 03:46