Inspiracija za ručak

Mare Mikulić otkrila neke od omiljenih recepata: Djeca oduševljena okusom, majke jednostavnošću

Glumica često dijeli savjete, trikove ili jednostavno crtice iz obiteljskog života, u njenom domu s tri dječaka uvijek je dinamično i veselo, a ova spretna domaćica često ih iznenadi pravim delicijama. Sada je Marijana podijelila i nekoliko recepata, uz pripadajući video, koji su oduševili njezine pratitelje.

Naša glumica Marijana Mikulić, majka trojice malenih sinova, često se na društvenim mrežama pohvali svojim kulinarskim vještinama. Kuhati i peći kolače voli, nije to tajna, ali sada je otišla korak dalje. Snimila je cijeli proces kuhanja u simpatični ubrzani video te otkrila recepte koji u njezinoj obitelji najbolje "prolaze". Ono što je oduševilo brojne pratitelje je činjenica da je jelo brzo gotovo, a vole ga djeca - što je idealno za sve mame.

"Jedan stvarno brzi, jednostavni, a fini ručkić bez mesa, koji djeca rado jedu", u opisu videa napisala je Marijana. Zatim je nabrojala što sve ide u jelo koje se radi u jednoj tavi.

Recept za ručak iz tave

"Skuham rižu u vodi omjer 2:1, ja sam danas posebno i malo heljde skuhala. Prodinstam veliki luk na maslacu. Dodam kuhanu rižu, zatim jaje i sir. Sve količine prilagodite svojim potrebama Ja stavljam pola kilograma riže i 4 - 5 jaja, sira kako se nađe", objasnila je glumica. U komentarima je kazala da djeca vole sir koji se otopi pa koristi goudu i malo cheddara.

"Brzo, jednostavno i fino, Dobar tek!", poželjela je pratiteljima, koji su oduševljeni njenom idejom za brzi i ukusan obrok.

Osvježavajuči kolač za večeru

Dan ranije Marijana je pokazala još jedan neobičan, a jednostavan recept - riječ je o kolaču od svježeg sira i griza kojeg su ona i maleni pomagač napravili za večeru.

"Moj mali vrijedni pomagač i ja smo složili prefini, jednostavni kolačić od svježeg sira i griza za večeru", napisala je Marijana. Pomagač je bio njezin najmlađi sin, dvogodišnji Jakov.

"Nekoliko puta je otišao, da bi se popeo natrag s druge strane radnog stola, izmjerene sastojke smo miješali samo da se zabavi i ne prevrne nešto, ali uspjeli smo! Brza prirpema, al još brže ga je nestalo", napisala je glumica i zatim podijelila recept za kolač koji njezini dečki obožavaju.

Recept:

  • 5 jaja
  • 2 vanilija šećera
  • 2-3 žlice šećera (ja stavim kokosov ili smeđi)
  • 400-500 grama svježeg sira
  • 150 grrama griza
  • Pecilni prašak

Priprava:

Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg. Posebno umutiti žumanjke i šećere, zatim sir. Lagano špatulom umiješati griz i pecilni prašak te na kraju bjelanjke. Peći na 180C otprilike 40 minuta.

Linker
18. travanj 2024 20:11