Krenulo mu

Harry se iskupljuje za prošlogodišnji propust? Princ najavio prvi veliki projekt u suradnji s Netflixom

Nakon bombastičnog intervjua, princ Harry se bacio na posao. Prvi serijal dokumentaraca za koje su Meghan i Harry potpisali ugovor s Netflixom fokusirat će se na projekt koji je pokrenuo sam princ davne 2014. godine.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa najavili su svoju prvu seriju dokumentaraca kao dio dogovora s popularnim streaming servisom Netflix. Naime, kada su se preselili u SAD, Meghan Markle i princ Harry morali su smisliti način kako zarađivati vlastiti novac.

Čitajte i: Princ Harry našao novi posao! Bavit će se mentalnim zdravljem u jednoj američkoj tvrtki

Kako je Harry i sam priznao u nedavnom intervjuu s Oprah, njegov otac princ Charles ga je prestao financirati pa su Harry i Meghan živjeli od nasljedstva njegove majke, princeze Diane. No, sve se promijenilo kada su mu prijatelji sugerirali da potpiše multimilijunski ugovor s Netflixom. Slavni par je tada odlučio da se želi fokusirati na stvaranje raznolikog sadržaja poput dokumentarnih filmova, dokumentarnih serijala, igranih filmova i sadržaja za djecu koji informira, ali i daje nadu.

image
Invictus igre održavaju se od 2014. godine.
-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U međuvremenu su pokrenuli vlastitu tvrtku Archewell Productions koja će u partnerstvu s fondacijom Invictus Games objaviti dokumentarac pod nazivom "Heart of Invictus". Invictus igre osmislio je sam Harry, a riječ je o međunarodnom, prilagodljivom, multi-sportskom natjecanju za ratne invalide.

Harryjevo iskupljenje?

Čini se da je ovaj Harryjem potez zapravo "iskupljenje" za prošlogodišnji propust koji su mu mnogi zamjerili. Harry je, naime, otkazao humanitarni koncert za prikupljanje sredstava za Invictus igre koji se trebao održati u proljeće 2021. Problem je bio u tome što bi se koncert emitirao na konkurentskom Amazon Primeu pa bi došlo do sukoba interesa s Netflixom. Na događaju su Meghan i Harry trebali održati i posebne govore, s ciljem prikupljanja najmanje milijun funti za fondaciju Invictus Games.

Čitajte i: Nisu izdržali: Meghan i Harry imaju važnu vijest, koja će razveseliti sve njihove obožavatelje

Organizatori događaja, natjecatelji i mnogi Harryjevi fanovi ostali su razočarani prinčevim potezom, izjavivši da ih je "ostavio na cjedilu" jer u fondaciji više nije bilo ni novčića. No, sada će to očito popraviti.

Dokumentarac će ispričati priču skupine izvanrednih natjecatelja iz cijelog svijeta, sve članove službe koji su pretrpjeli ozljede ili bolesti koje su im promijenile život na putu do natjecanja Invictus Games The Haag 2020, koje bi se trebalo održati 2022. godine.

image
Meghan Markle i princ Harry na Invictus igrama 2017.
I-IMAGES, PACIFICCOASTNEWS/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA

"Od prvih Invictus igara davne 2014. godine znali smo da će svaki natjecatelj na svoj izniman način pridonijeti mozaiku otpornosti i odlučnosti. Ova serija dokumentaraca dat će zajednicama širom svijeta uvid u dirljive i uzbudljive priče ovih natjecatelja na putu u Nizozemsku sljedeće godine. Uzbuđen sam i vrlo ponosan na zajednicu Invictus zbog kontinuiranog nadahnuća za globalno ozdravljenje, ljudski potencijal i kontinuirano služenje", izjavio je u službenom priopćenju princ Harry.

Čitajte i: Razočaravajući potez princa Harryja: Ostavio je na cjedilu one koji su u njega godinama vjerovali

Osim toga, Harry, koji će se i sam pojaviti pred kamerama, izvršni je producent dokumentarca zajedno s Oscarom nagrađenim timom redatelja Orlanda von Einsiedela i producentice Joanne Natasegare.

Linker
19. travanj 2024 11:18