Među maslinama

Dok nema angažmana, glumica ne miruje: ‘Svaka je berba prožeta ljubavlju, znojem i dobrom energijom‘

Zvijezda filma "Ribanje i ribarsko prigovaranje", Splićanka Ana Uršula Najev, posvetila se radu u obiteljskom masliniku iz kojeg dobivaju nagrađivana ulja.

Splitska glumica i glazbenica Ana Uršula Najev (23), koju gledamo u filmu "Ribanje i ribarsko prigovaranje", ima još jednu strast - masline. Njezin je otac vlasnik OPG-a i maslinika, naslijeđenih od djeda, čiji proizvodi od sredine 90-ih dobivaju brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Najevski maslinici s oko 1300 stabala nalaze se nedaleko od Marine kraj Trogira, a Uršula je odmalena odlazila u berbu. Kasnije je sudjelovala i u proizvodnji i distribuciji obiteljskog maslinovog ulja, a u vrijeme koronakrize, kad su joj gotovo svi glumački i pjevački angažmani otkazani, posvetila se tom poslu.

image
Obitelj Najev posjeduje oko 1300 stabala maslina, koje se nalaze u blizini Trogira.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Sjećam se da sam u jednom intervjuu kao šestogodišnja djevojčica novinaru rekla da mi nije teško brati masline jer nas to hrani.

"Svaka je berba prožeta ljubavlju, znojem i dobrom energijom. U prosjeku uberemo oko 20 tona maslina, a njihovom preradom dobijemo do 3000 litara ekstradjevičanskog maslinovog ulja", govori Uršula, koja se ipak nada povratku na glumačku i glazbenu scenu.

Kada dođu bolja vremena, vratit će se predstavama u splitskom HNK, a projekti kojima se posebno veseli su monodrama 'Rabljeno doba' i koncerti u čast pjevačice Amy Winehouse. "Dok ne dođe prilika za to, barem stignem pobrati masline", kaže ovogodišnja dobitnica nagrade Zlatni Studio za ulogu u predstavi 'Kušnja'.

Čitajte i:

Cambi, Belan i lijepa Ana Uršula: Pjesmom spojili otoke i dobili najljepšu dalmatinsku bajku

Mukotrpno su radili, no novac nisu tek tako potrošili! Oni igraju na više polja, svojim strastima dali su šansu

Linker
12. travanj 2024 19:08