Tužna obljetnica

Dirljiva posveta našeg velikog sportaša! Dino Rađa o posebnoj ženi: ‘Kako vrijeme leti. Fališ svima‘

Bivši košarkaš prisjetio se odlaska svoje majke, koja je preminula nakon pet godina borbe s opakom bolešću.

Jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, Dino Rađa, prije 16 godina ostao je bez majke. Jednog od najtežih dana u životu, kada je preminula njegova majka Dunja, Dino se prisjetio dirljivom objavom na društvenim mrežama.

"Kako vrime leti. Već je 16 godina otkad je otišla moja stara. Fališ svima", napisao je Rađa uz kolaž obiteljskih fotografija. Košarkaška zvijezda često se sjetio žene koja mu je bila velika podrška, tako je prije dvije godine i ispričao kako je bolovala od raka pet godina.

Posljednji dan

Na blagdan Svih svetih 2018. posebno dirljivo ispričao je kakav su odnos imali te kako je izgledao njihov posljednji susret. "Na današnji dan moram se sjetiti moje stare majke. Dunja se zvala, stari je Niko. U neko doba, ne znam ni sam kako i kada, sam ih počeo zvati stari i stara. Tako su ostali do dan danas pa rekoh, eto, da se zna. Sa starom sam imao odnos kao iz filma Žikina dinastija. Ljubi ga majka. Tako je ona mene zvala. Kada bi zvao doma i slučajno se javio stari, bilo bi samo: Evo ti mater. A kada slučajno ne bi nazvao jedan dan, ona bi mene zvala i pitala što sam ljut na mater. Kada se razboljela (rak, naravno), okrenuo sam sve živo kako bi joj pomogao i produžio život. Vodio sam ju u Rim, Atenu, Zagreb po bolnicama. Borila se kao lav pet godina i na kraju otišla na neko bolje mjesto odakle nas gleda i pazi", kazao je Dino.

Posljednji da, kazao je, nikad neće zaboraviti. Nakon pete operacije i dalje je svega bila svjesna te je čak imala snage pričati s Dinom i njegovim ocem.

"Zove nas doktor vani i kaže da je stara gotova i da neće 24 sata izdržati. Nama to nije tako izgledalo, ali čovjek zna što govori. Ulazimo nazad u sobu i ona onako na pola otvori oči i pita. Što ste vi tamo s doktorom išli šaptati? Kad mi tada srce nije puklo valjda neće nikad. U sekundi se moraš sredit i nešto joj suvislo reći da ne primjeti... Doživila je najveće moje uspjehe, dva unuka, jedino mi je žao što najmlađeg Niku nije dočekala. On bi bio baš po njenom guštu. Stara moja počivaj u miru, a nema dana da mi ne padneš na pamet. ", napisao je Dino.

Linker
18. travanj 2024 08:30