CROPIX VIDEO
Karaokelektira

Ispred HNK je bilo zabavno: Nina Violić i Kristijan Beluhan rasplesali male i velike Zagrepčane

U sklopu ljetnih večeri HNK-a nagrađivana glumica koja je od 2014. prvakinja Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, osmislila je glazbeni performans sa svojim prijateljem.

Dramska prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta Nina Violić sinoć je uz glazbenika Kristijana Beluhana, inače njezina dobrog prijatelja, održala šou performans pod imenom Karaokelektira.

Nina Violić vraća nadu: 'Traume ćemo morati rješavati, inače ćemo biti osuđeni živjeti u strahu'

Zanimljiva je bila njihova interpretacija Cesarićevih pjesma Slap i Voćka poslije kiše, koja se baš prigodno uklopila u kulisu na otvorenom i tamno zagrebačko nebo puno kišnih oblaka koji su se nadvili nad gradom...

No, to nije bio razlog da se ispred zagrebačkog HNK ne okupi mnoštvo posjetitelja, koji su, ako je suditi po snimkama naše foto-agencije uživali u ovom nesvakidašnjem događanju. Pogledajte!

Izveli su još i Gospoda Glembajevi, Miroslava Krleže, A Što je Život, ulomak iz predstave Vučjak Miroslava Krleže, Notturno, Svakidašnja Jadikovka, Kolajna Tina Ujevića, ulomak iz Seljačke Bune Augusta Šenoe te Himnu Slobodi Ivana Gundulića.

Pored glumice i glazbenika koji su ovom performansu "dali svoj glas", sudjelovali su i Vjekoslav Babić na klaviru, Davor Doležal na gitari, Ivan Gazibara na bas gitari, Bruna Matić na bubnjevima, Leo Beslać za fx i efekte te Mitja Vrhovnik Smrekar kao autor glazbe.


Program Ljetnih večeri HNK se nastavlja ovim izvedbama:

GLAZBENI PUT OKO SVIJETA, 15. lipnja u 19 sati

Vrsni glazbenici Brass sekcije orkestra Opere HNK u Zagrebu udružili su snage sa solisticom Adelom Golac Rilović i vode nas na glazbeni put oko svijeta. Uživajte u operno-operetnom programu te polkama i tangu na nov i uzbudljiv način u ljetno predvečerje na pozornici ispred HNK u Zagrebu.

EUROPSKI JAZZ ŠLAGERI, 17. lipnja u 19 sati

Večer Europskih jazz šlagera je osmislio Mate Matišić, koji će na gitari nastupiti uz glazbenike orkestra i soliste Opere HNK u Zagrebu. Djela Kurta Weila i aranžmani Django Reinhardta obećavaju posebnu ljetnu večer pred kazalištem.


Čitajte i:

Nina Violić prisjetila razvoda od bivšeg supruga: 'Najviše me grižnja savjeti 'prala' prema njoj'

EKSKLUZIVNO Nina Violić i Filip Šovagović: Ljubav više nije tajna

Linker
19. travanj 2024 19:17