Javnost bijesna

Za njih pravila ne vrijede? Britanski prinčevi i njihove obitelji oglušili se na stroge mjere o okupljanju

Iako se u Velikoj Britaniji zbog suzbijanja pandemije na otvorenom ne smije okupljati više od šest osoba, princ William i Edward su sa svojim suprugama i djecom malo ‘zaobišli‘ stroge mjere.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea optuženi su da prekršili jedno od pravila britanske vlade o strogim mjerama za suzbijanje pandemije koje ne dozvoljava okupljanje više od šest osoba na istom mjestu, čak i kada se radi o široj obitelji. Naime, princ William i Kate Middleton uslikani su u društvu princa Edwarda i grofice od Wessexa te njihove obitelji.

image
Princ William i Kate Middleton su nedavno vodili djecu, princa Louisa i Georgea te princezu Charlotte na predstavu u Palladium Theatre u Londonu.
AARON CHOWN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Kako se vidi na fotografijama koje posjeduje britanski Daily Mail, njih čak devet uputilo se u šetnju okićenom Luminate stazom na kraljičinom imanju Sandringham. Inače, ova svjetlosna staza prava je atrakcija za djecu pa su se princ George i Louis, princeza Charlotte, vikont Severn i Lady Louise sigurno zabavili, usprkos kršenju mjera.

Na postojećim fotografijama vidljivo je kako su svi "zabundani" i nose gumene čizme dok šetaju stazom. Iako su obje obitelji do atrakcije stigle odvojeno, tijekom šetnje su se svi međusobno družili, što je izazvalo bijes britanske javnosti koja se pita zar za kraljevsku obitelj vrijede drukčija pravila?

Pravilo o okupljanju glasi: "Na otvorenom možete viđati prijatelje i obitelj s kojima ne živite u grupi od najviše šest. Ograničenje od šest uključuje djecu bilo koje dobi".

image
Prince Edward, grofica Sophie i njihova djeca - Lady Louise i vikont Severn.
GEORGE ROGERS/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Ipak, kraljevski izvori tvrde da princu Williamu i ostalima nije bilo ni na kraj pameti kršiti mjere i okupljati se u većem broju nego što je dozvoljeno, već se sve dogodilo spontano.

"Obje obitelji upućene su na dva odvojena mjesta za posjet stazi neposredno prije nego što se otvorila široj javnosti. Stigle su i otišle u vlastitim obiteljskim skupinama. Kao što će znati svatko tko ima malu djecu, bilo je trenutaka kada je u 90-minutnoj šetnji bilo teško razdvojiti dvije obiteljske skupine, posebno na uskim dijelovima staze", poručuju kraljevski izvori.

Princ William i vojvotkinja Kate s djecom trenutno borave u Anmer Hallu na imanju Sandringham, dok su se princ Edward, grofica Sophie i njihova djeca preselili na neko vrijeme u Norfolk iz svoje kuće u Bagshot Parku u Surreyu.

Linker
20. travanj 2024 01:47