odlično se zabavljaju

William i Kate uživaju na Karibima: Melju kakao, piju vruću čokoladu i plešu s mještanima

Britanski princ William i njegova supruga, vojvotinja Catherine jučer su sletjeli na Karibe, točnije Belize, gdje su započeli karipsku turneju zemljama Commonwealtha. Ovo je njihova prva turneja od početka pandemije, u sklopu koje će još posjetiti Jamajku i Bahame.

Iako neki stanovnici Belizea nisu bili baš oduševljeni dolaskom kraljevskog para te su protestirali protiv kolonijalizma, Kate i William ipak su uspjeli izvršiti svoje kraljevske obveze, a pritom se i zabaviti.

image

Farmer je paru pokazao plod kakaovca.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prvi na njihovoj listi bio je posjet farmi čokolade Che'il u obalnom selu Hopkins, kroz koju ih je proveo lokalni farmer Julio Saqui i otkrio im sve o proizvodnji čokolade. Dok su sjedili i razgovarali, Julio im je s obližnjeg drveta dao plod kakaovca da ga degustiraju, što se kraljevskom paru jako svidjelo.

image

Kate je za posjet Belizeu izabrala plavu haljinu s cvjetnim uzorkom, wedge sandale i pletenu torbicu.

FOTOGRAFIJE: BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Kate na svakom putovanju u stranu zemlju pazi što će odjenuti jer želi bojom odjeće dati počast zemlji u koju putuje. Tako je za posjet Karibima odjenula zanimljivu plavu haljinu s cvjetnim uzorkom s potpisom dizajnerice Tory Burch te neizostavne wedge sandale s potpisom Stuarta Weitzmana.

Kombinaciju je uskladila simpatičnom pletenom torbicom dizajnerice Anye Hindmarch, a plave naušnice brenda Sezane odlično su se uklopile u cijeli look.

Čitajte i: Prvi put otputovali u inozemstvo otkako je počela pandemija: Princ William i Kate na važnom putovanju

image

William i Kate okušali su se u mljevenju kakaa.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Malo rada, malo zabave

Nakon uživanja u plodovima kakaa, Kate i William su iz prve ruke vidjeli kako se iz kakaa izrađuje čokolada. Oboje su se okušali u ručnom mljevenju zrna kakaa, što je inače vrlo težak posao koji rade žene u ruralnim zajednicama. Dok je William mljeo kakao, Kate ga je gledala sa smješkom i pomno pratila hoće li biti uspješan kao i ona.

image

Kate degustira čips umočen u čokoladu.

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Miris čokolade je nevjerojatan", rekla je Kate, a William je oduševljeno upitao farmere trebaju li šegrte. "Mogu li doći raditi za vas? Ovo mi jako dobro ide", našalio se.

image

Kate i William zaplesali su sa lokalcima.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Kada su samljeli kakao, ponovno je došao red na degustaciju, ali ovoga puta tekuće čokolade.

Dok su umakali čips od tortille u čokoladnu fontanu, Kate je prokomentirala da će njihova djeca biti vrlo ljubomorna na njih. Potom su oboje ispili punu zdjelicu vruće čokolade.

image

Vojvotkinja je na Belizeu zasadila drvo.

FOTOGRAFIJE: JANE BARLOW/PA IMAGES/PROFIMEDIA JANE BARLOW/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Cambridgeovi nisu propustili ni upoznati se s mještanima Hopkinsa, među kojima su najuzbuđeniji bili najmlađi. Kate i William pridružili su se lokalcima u pjesmi i plesu te su se odlično zabavljali.

image

Kraljevski par upoznao je i lokalno stanovništvo.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Nakon plesa, Kate se prihvatila još malo posla - zasadila je svoje prvo drvo na Belizeu, ali i u ime kraljice Elizabete II. koja ove godine slavi platinasti jubilej, odnosno 70 godina na tronu.

Linker
18. travanj 2024 22:39