Spašavanje ugleda

William i Kate su odlučili: Selidba u Windsor zbog lukavog vojvode od Yorka

Par već traži pogodan dom za unajmljivanje i školu za stariju djecu, princa Georgea i princezu Charlotte

Osramoćeni kraljičin sin, princ Andrew, vrlo je lukav "igrač", čini se da ne bira sredstva kako bi se umilio majci, Elizabeti II., iskoristio njezinu ljubav i vratio se u javni život. Vidjelo se to na nedavnoj komemoraciji za princa Philipa uoči prve godišnjice njegove smrti u Westminsterskoj opatiji, kad ju je baš on dopratio do njezinom mjesta u crkvi. Stoga su princ William i njegova supruga Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, u dogovoru s budućim kraljem, princem Charlesom, preuzeli stvar u svoje ruke: preselit će se ovog ljeta u Windsor kako bi se našli pri ruci sve slabijoj kraljici i pritom motrili na Andrewa.

image

Svima je "upalo u oko" kako se perfidno Andrew ulizuje majci

RICHARD POHLE/POOL/SHUTTERSTOCK

Naime, omraženi vojvoda od Yorka je uoči komemoracije često posjećivao kraljicu u Windsoru, a sumnja se da je od majke uspio iskamčiti i lavovski dio odštete od gotovo 17 milijuna funta isplaćenih Virginiji Giuffre, koja ga je zbog silovanja u tri navrata 2001. kad je bila maloljetna, tužila sudu. Početkom ove godine kraljevska obitelj ga je trajno udaljila s javnih dužnosti, neki se usuđuju dodati i da bi ga najradije prognali u najudaljeniji kut svijeta da mogu, ali Andrew je tijekom komemoracije nekako "premostio" tu odluku.

Čitajte i: Bio je gnjevan i razočaran: Da je živ, princ Philip ovu ženu ne bi želio vidjeti ni nacrtanu

Iskoristio je činjenicu da mu nitko ne može zabraniti doći na misu ocu i igrao na kartu majčine ljubavi kako bi tijekom službe u opatiji odigrao značajnu ulogu, piše Daily Mail.

Budući kralj, princ Charles, i princ William boje se vojvodinih spletki, posebno situacije da on prati kraljicu i na proslavu njenog platinastog jubileja početkom lipnja (Andrew, navodno, lobira za tu čast). Zato William i Kate ovih dana traže kuće za unajmljivanje u blizini kraljičinog dvorca. Za sada nije jasno zašto nisu htjeli preseliti se u rezidencije u sklopu kraljičinog posjeda.

image

Prin i princeza od Cambridgea uskoro će se doseliti bliže kraljici

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Na raspolaganju su im bivši dom kralja Edwarda VIII., Fort Belvedere, tu je i preuređen, prazan Frogmore Cottage (nalazi se u gotovo u dvorištu dvorca Windsor) te rezidencija Adelaide Cottage smještena u srcu parka dvorca Windsor, gdje se nalazi kraljica. Par se već raspituje za školu za stariju djecu, princa Georgea i princezu Charlotte: navodno su već razgovarali s ravnateljima škola u obližnjem Lambrooku, u Ascotu, te u Buckinghamshireu, Windsoru i Surreyu. Jasno im je da je preseljenje iz Londona jedini način spriječiti omraženog princa da izbjegne kaznu koju mu je odredila obitelj. Smatraju da je nedopustivo da Andrew, koji je jedva izbjegao suđenje zbog silovanja u New Yorku, prati majku na proslavi 70. jubileja vladavine, kao što se nedavno prošetao kroz Westminstersku opatiju, pridržavajući kraljicu ispod ruke.

Linker
19. travanj 2024 00:40