brzo su reagirali

Vijest o kćerkici Meghan Markle i princa Harryja obišla cijeli svijet, a onda je kraljevska obitelj povukla novi potez

Kad je britanska kraljevska obitelj vidjela naslove o njihovom sumnjivom izostavljanju malene Lilibet iz popisa nasljednika na službenim stranicama, pokazali su koliko mogu biti ažurni. Ime malene je vrlo brzo osvanulo na popisu.

Britanska kraljevska obitelj popustila je pred medijskim pisanjima i uvrstila djevojčicu Lilibet Dianu na popis nasljednika. Na službenim stranicama kraljevske obitelji pojavilo se i ime djevojčice koja je rođena početkom lipnja. Uskoro će kćerkica princa Harryja i Meghan Markle navršiti dva mjeseca pa su se mnogi zapitali zašto je, inače ažurnim administratorima, toliko potrebno da malenu stave na listu.

Vijest je to koju je u medijima prije nekoliko dana pokrenuo engleski voditelj Chris Ship. Gostujući na Royal Rota podcastu izjavio je da bi se trebali zapitati zašto im treba toliko dugo. "Moram se zapitati zašto im treba toliko dugo. Moraju samo početi novi odlomak i promijeniti broj. Napravili su to za Archieja", izjavio je Ship i dodao da je praksa kraljevske obitelji da to napravi znatno ranije - vrlo brzo nakon što se novo dijete u nasljednoj liniji rodi. Archie je, primjerice, na listu uvršten 15-ak dana nakon rođenja.

image
Meghan i Harry rođenje djevojčice proslavili su 4. lipnja.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kraljevska obitelj osvetila se Meghan i Harryju preko kćerkice Lilibet Diane?

Čitajte i: Nesuđena članica kraljevske obitelji: Meghan Markle do 40. godine dobila je sve što je željela

Nakon što je voditelj na to skrenuo pozornost, mediji su o svemu počeli pisati, a službena stranica ubrzo je postala bogatija za Lilibet. Djevojčica je osma na popisu, nalazi se iza svog brata Archieja, a ispred princa Andrewa, brata njezinog djeda Charlesa. Osmo mjesto drži zasad - no past će niže ako princ William dobije još djece ili onda kada njezini rođaci dobiju svoju djecu.

image
Bračni par novi život započeo je u Americi, gdje žive otkako su napustili kraljevsku obitelj i Veliku Britaniju.
BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Inače, zakon o nasljeđivanju unutar kraljevske loze mijenjan je 2013., a stupio je na snagu 2015. godine. Pormjena je ukinula prvenstvo muških nasljednika pa se sada kraljevska djeca redaju prema datumima rođenja, a ne diskriminiraju se prema spolu. Harry i Meghan trenutno su na roditeljskom dopustu i potpuno su posvećeni novoj članici te male obitelji.

Linker
18. travanj 2024 10:27