punici usprkos

Uvijek odvažna i duhovita: Ovom modnom kombinacijom Lady Di šokirala je kraljicu Elizabetu II.

Tragično preminula princeza Diana i dan danas je u sjećanju kao jedna od žena iz javnog života čiji se modni stil nikad neće zaboraviti. Voljela je istraživati i poigravati se s modom, zbog čega su se često podizale obrve na dvoru, a jednim je svojim outfitom navodno uspjela uvijek smirenu kraljicu Elizabetu II. potpuno izbaciti iz takta.

Princeza Diana bila je kraljica srdaca, ali i apsolutna modna ikona kojoj nije bilo ravne. Odvažno je spajala boje i uzorke, isprobavala najnovije trendove te modne dodatke koristila onako kako bi njoj u određenom trenutku odgovaralo.

Njezine peplum haljine, upečatljive kostime, oversized ovratnike i bluze s puf rukavima kopirale su žene diljem svijeta, a upravo su se zahvaljujući legendarnoj princezi nedavno u modu vratile - biciklističke hlačice.

Nema sumnje da su neustrašive modne igre lijepe princeze često bile tema na ceremoniji ispijanja čaja britanskih kraljevskih ličnosti, no jedan je outfit navodno jako uzrujao kraljicu Elizabetu II. jer ga je smatrala apsolutno neprimjerenim.

Naime, za putovanje u Australiju 1985, na koje se uputila sa suprugom, princom Charlesom, princeza Diana od dizajnerice Elizabeth Emanuelle naručila je smaragdno zelenu maksi haljinu na jedno rame, s mašnom koja je bila jedini upečatljivi detalj na luksuznoj toaleti.

image
Mandatory Credit: Photo by James Gray/Daily Mail/Shutterstock (1045133a)
Princess Diana and Prince Charles
Prince & Princess Of Wales- Visit Australia & Usa - 30th October 1985 The Prince And Princess Of Wales Dance Together At The Lady Mayoress's Committee Dance At Southern Cross Hotel Melbourne....royal Visits Prince Charles & Princess Diana
JAMES GRAY/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

Očaravajuću dugačku haljinu, lady Di je, u svom prepoznatljivom nestašnom stilu, odlučila malo 'osvježiti' pa je usku ogrlicu punu dijamanata, koju je trebala nositi oko vrata - vezala oko čela!

image
Lady Di imala je izvrstan smisao za humor i nije se shvaćala preozbiljno, zato je svadbeni poklon bez imalo razmišljanja vezala - oko glave, u stilu trendova osamdesetih
JAMES GRAY/DAILY MAIL/SHUTTERSTOCK

Šokirala se kad je na princezinoj glavi ugledala svoj svadbeni poklon

Ova simpatična kombinacija potpuno je raspametila obožavateljice trendi princeze, koje su je brže bolje pohrlile kopirati, dok je kraljica Elizabeta II. grizla usne, čitajući novine s fotografijama na kojima Charles i Diana bezbrižno plešu na balu, piše Marie Claire.

image
Skica fantastične zelene haljine koju je Elizabeth Emmanuel dizajnirala za Dianin put u Australiju
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tu je ogrlicu kraljica Elizabeta II. naslijedila od kraljice Marije od Tecka te ju prepustila svojoj mlađahnoj snahi, ni ne sanjajući da će je Diana odlučiti nositi kao ukras za kosu.

Naime, upravo je tu ogrlicu, koja joj je bila posebno draga, kraljica Diani poklonila - kao poklon za vjenčanje s princom Charlesom.

Linker
17. travanj 2024 22:33