Kobna infekcija

Umalo je umrla u Južnoj Africi: Priča prijatelja o sudbini najtužnije princeze zabrinula svijet, ali ne i dvor

Što se zbiva s princezom Charlene? Zašto je nema, da li je dobro, zašto je odvojena od djece? - pitanja su na koja i dalje nema odgovora. Kad su mediji njezinom suprugu nedavno postavili upit kako komentira glasine o stanju svog braka, odvratio je da ga “ne smetaju previše”.

Otkako se princeza Charlene vratila u Monako i nedugo potom ponovno "iščeznula", na društvenim mrežama sve se više pojavljuju zabrinuti upiti gdje se nalazi, kako joj je i je li odvojena od djece protiv svoje volje? Za to, čini se, postoji dobar razlog: šokantna izjava njezinog supruga kako je primljena u "ustanovu za liječenje gdje će ostati najmanje nekoliko tjedana". Njegov ton pomalo podsjeća na ukaze okrunjenih glava iz prošlosti o nepoćudnim članovima kraljevskih obitelji nenadano smještenih u samostane ili u sanatorije zatvorenog tipa, zbog tko zna kojih razloga. Zato ne iznenađuje što je izazvala sumnjičavo podizanje obrva diljem svijeta.

Čitajte i: Je li princeza Charlene jedini i najveći problem na dvoru u Monte Carlu i od čega se zapravo liječi?

- Bila je preopterećena i nije se mogla suočiti sa službenim dužnostima, životom općenito ili čak obiteljskim životom - izjavio je princ Albert (63) ciljajući na njezine mentalne probleme. To je, navodno razlog zbog kojeg 43-trogodišnja Charlene izgleda ispijeno, strahovito mršavo i tužnije no ikada prije.Tako se, zacijelo, pokušava opravdati njezin nagli odlazak u neimenovanu ustanovu u Švicarskoj, sa čime se, navodno, i ona složila premda njezine izjave nema. Za Page Six progovorila je osoba bliska najtužnijoj princezi i zanijekala sve što je dosad rečeno o njenom povratku domu koji očito ne voli. Riječi neimenovanog prijatelja prenio je i Daily Mail.

image

Tužan prizor s nedavne proslave Dana Monaka.

VALERY HACHE AFP

Nije mogla gutati

Ukratko, izvor oštro kritizira "prikaz problema s mentalnim zdravljem" i tvrdi da se razmjer njezinih zdravstvenih komplikacija "umanjuje" premda je majka šestogodišnjih blizanaca Jacquesa i Gabrielle izgubila "polovicu tjelesne težine".

- Nepravedno je prikazano kao da ima neku vrstu mentalnog ili emocionalnog problema. Ne znamo zašto palača umanjuje činjenicu da je gotovo umrla u Južnoj Africi - izjavio je neznanac. I otkrio da zbog teške infekciju uha, nosa i grla - posljedice nekoliko operativnih zahvata - više od šest mjeseci nije mogla gutati krutu hranu.

- Tekućinu je unosila samo kroz slamku, pa ne čudi što je toliko smršavila - otkrio je anonimni izvor Page Sixa i dodao da joj je tijekom jednog zahvata bio ugrožen i život.

image

Odlazeći iz Monaka, Charlene je sa sobom povela vjernog pratitelja, svog novog psa.

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Princeza Charlene ima ozbiljnijih problema? Albert priznao da je umorna i to ‘ne samo fizički‘

Još uvijek se ne zna o kojoj se infekciji radi, da li ju je dobila prije odlaska u Južnu Afriku, na sprovod prijatelja, kralja naroda Zulu, Goodwilla Zwelithinija ili ju je "pokupila" u domovini - premda bi građani Monaka, čija je princeza, trebali znati s kakvom se bolesti borila/bori i da li je u opasnosti bio/jest njezin život.

Princezino odsustvo najteže pada njezinim mališanima. Bili su odvojeni od mame gotovo deset mjeseci, a dva posjeta Južnoj Africi s ocem kako bi je vidjeli nisu dovoljna da utaže potrebu za njenim zagrljajem. A kad je po povratku u Monaco opet hospitalizirana, mališani su držali svoje crteže s porukama ljubavi mami, vjerujući se da će ih nekako vidjeti na fotografijama. Nedugo potom, blizanci su nazočili službenom događanju, obilježavanju stogodišnjice dobrotvorne udruge Soroptimist International. Tom prilikom princ Jacques ovio je zaštitnički ruku oko svoje sestre dok su ozbiljni i tužni pratili prigodni program. Ostavljaju dojam usamljene djece kojoj treba mama, a ne obavljanje protokolarnih dužnosti. To ih ionako neće mimoići kad odrastu.


Sjena nekadašnje šampionke

Za to vrijeme princ Albert ponaša se kao da gotovo cjelogodišnje princezino odsustvo nema nikakve veze s njihovim odnosom i brakom. Uporno tvrdi da je s njima sve u redu i da nema ničega neobičnog u tome što mu je žena otišla/pobjegla na drugi kraju svijeta.

Prije nego što je u ožujku ove godine objavljeno je da Charlene putuje u Južnu Afriku na posljednji ispraćaj kralja naroda Zulu, otkrilo se da ne živi u palači nego u dvosobnom stanu smještenom iznad stare tvornice čokolade udaljene oko 300 metara od kneževske rezidencije.

- Često smo je viđali ispred Palače i obično je bila sama ili s tjelohraniteljem ali nikada nije bila s Albertom. Bilo je očito da većinu vremena provodi u stanu, a ne u palači - izjavio je očevidac za MailOnline. Princezina šogorica Chantell Wittstock proljetos je rekla za isti medij kako se Charlene možda neće vratiti u palaču i da se ne planira vratiti javnim angažmanima, premda je kasnije povukla tu primjedbu. Nakon toga je princezin boravak u domovini produžen do sredine svibnja. Tada se prvi put spominje infekcija uha, grla i nosa kao razlog zbog kojeg će još neko vrijeme izbivati iz Monaka. Objavljena je i njezina fotografija s terena: obilazila je nosoroge s ekološkom udrugom koja ih nastoji zaštititi od krivolova: već je tada bila vrlo mršava, ni nalik samopouzdanoj, prelijepoj sportašici i osvajačici triju zlatnih i jedne i srebrne medalje na Afričkim igrama 1999. u Johannesburgu te na Igrama Commonwealtha 1998. i 2002. godine. Sadašnjeg supruga upoznala je 2000. godine tijekom plivačkog natjecanja u Monaku. Vjenčali su se 2011. a ona je do oltara došla u suzama: navodno ga je htjela ostaviti zbog ljubavnih afera i izvanbračne djece no oduzeta joj je putovnica pa nije mogla napustiti Monaco.

Krajem svibnja ove godine "Zaklada princeze Charlene" objavila je da je princeza podvrgnuta višestrukim kompliciranim operativnim zahvatima zbog infekcije.

image

Knez Albert, komentiraju upućeni, nije pretjerano zabrinut za njezino zdravlje.

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Dok je princeza Charlene na liječenju, javnost ostala bez teksta fotografijom njezinih blizanaca: ‘Nedostaješ nam, mama‘

U skladu s liječničkom preporukom, ostaje do daljnjeg uJužnoj Africi. Početkom srpnja Charlene je propustila proslaviti 10. godišnjicu braka sa suprugom: u objavi na društvenim mrežama tvrdi da joj teško pada bolest i prisilni ostanak u Južnoj Africi.

- Jako mi nedostaju muž i djeca. Bilo mi je izuzetno teško kad mi je moj liječnički tim priopćio da se ne mogu vratiti kući za godišnjicu braka. Albert je moja stijena i snaga, i bez njegove ljubavi i podrške ne bih mogla preživjeti ove bolne trenutke - izjavila je.


Misteriozna ustanova

On je, pak, početkom rujna za magazin People slavodobitno otkrio da se njegova supruga vraća kući. Poslije te objave princeza se onesvijestila i završila u bolnici. Palača je izjavila da njezin kolaps nije zabrinjavajući. Njezin suprug je istog mjeseca dao drugi intervju za magazin People.

- Nije otišla iz Monaka u ljutnji. Nije otišla zato što je bila ljuta na mene ili na bilo koga drugog... Trebalo je to biti samo tjedan dana, maksimalno deset dana, a sad je još uvijek tamo jer ima sve te zdravstvene komplikacije zbog infekcije - rekao je.

Krajem listopada opet je najavio njezin povratak u Monako. I doista, princeza se 9. studenog vratila kneževinu, presretna što je opet s djecom. Tjedan dana kasnije, palača izdaje priopćenje u kojem kažu da će princeza Charlene u prvih tjedan dana izbjegavati javne dužnosti.

"Razdoblje smirenosti i odmora potrebno je da bi se princezi Charlene osigurao najbolji oporavak” prenosi Reuters.

Nije je bilo ni na proslavi Nacionalnog dana Monaka, pa je njezin suprug izjavio da njegova supruga pati od "iscrpljenosti, emocionalne i fizičke". A onda je završila "u ustanovi".

image

Tuga u njezinim očima vidljiva je već godinama....

VALERY HACHE AFP

Čitajte i: Najtužnija princeza se nasmijala: Charlene, umjesto da smiri, ponovo je zabrinula javnost

Treba dodati kako je Charleneino izgnanstvo u Južnoj Africi započelo nedugo nakon što je u prosincu 2020. otkriveno da se Albert suočio s novom tužbom za očinstvo. Brazilka čije se ime ne objavljuje iz pravnih razloga, tvrdi kako je 15-godišnju kći dobila tijekom afere s Albertom 2004. godine - kada je bio u vezi sa Charlene. Poznato je da princ ima još dvoje izvanbračne djece: kćer Jazmin Grace Grimaldi (29) iz veze s američkom agenticom za nekretnine te sina Alexandrea Costu (17) čija je majka bivša togolska stjuardesa.

Kad su mu mediji nedavno postavili upit kako komentira glasine o stanju svog braka, odvratio je da ga “ne smetaju previše”. Ako ćemo biti sarkastični, možemo samo komentirati, budući da je ženu smjestio "u ustanovu", zašto bi se time uznemiravao...

Linker
20. travanj 2024 13:23