Irska veza

Sve obavijeno velom tajne! Dok je njegova ‘odbjegla‘ princeza u bolnici, princ Albert s djecom na službenom putu

Neobično stanje u monegaškoj kraljevskoj obitelji već je mjesecima predmet rasprava, naime, otkako je princeza Charlene otišla u posjet svom rodnom JAR-u u ožujku, do rujna se nije vratila.

Princ Albert od Monaka sa svojim šestogodišnjim blizancima službeno je posjetio Irsku, svega dva dana nakon što je princeza Charlene završila na hitnom prijemu u bolnici u Južnoj Africi.

Albert je s princom Jacquesom i princezom Gabriellom posjetio Dublin, gdje su imali niz protokolarnih posjeta, no najviše se istaknuo onaj svjetski poznatoj knjižnici Sveučilišta Trinity u Dublinu.

Tom je prigodom Albert otkrio čak dvije spomen ploče sa svojim imenom, jedan natpis zlatnih slova na drvenom svodu nalazi se u knjižnici, dok se drugi - uklesan u kamenu - nalazi u blagovaonici te na njemu stoji i ime princeze Charlene.

Ovakvu čast princ Albert dobio je nakon donacije od milijun eura za restauraciju knjižnice (koje stoji ukupno 90 milijuna eura). Princa Alberta djeca su pratila u nekim dužnostima i tom su prilikom imali zaštitnu masku s motivom djeteline - baš kao i njihov otac.

Čitajte i: ‘Najtužnija princeza na svijetu‘ hitno je hospitalizirana: ‘"Liječnici i dalje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo‘

Čitajte i: Panika na dvoru! Princeza Charlene nikako da se vrati u zemlju, javnost sve uvjerenija da to znači definitivan kraj

image
Princ Albert II i princeza Charlene snimljeni davne 2016.
BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Veza s Irskom

Pokojna majka princa Alberta, glumica i princeza Grace Kelly bila je potomak irsko-američkog emigranta iz Newporta. U čast svom naslijeđu njen suprug princ Rainier otvorio je Irsku knjižnicu princeze Grace u Monaku, 1984., dvije godine nakon tragične smrti bivše glumice i monegaške vladarice u automobilskoj nesreći.

I dok monegaški vladar s djecom obavlja državničke dužnosti i putovanja, njegova supruga nekoliko je dana provela hospitalizirana u svojoj rodnoj Južnoafričkoj Republici.

"Princeza je hitno prevezena u bolnicu vozilom hitne pomoći u noći sa srijede na četvrtak nakon što se onesvijestila zbog komplikacija vezanih uz tešku infekciju uha, nosa i grla koju je dobila u svibnju. Princezin liječnički tim obavlja pretrage, ali ona je stabilno", dodala je organizacija sa sjedištem u Južnoafričkoj Republici. Kabinet monegaškog princa također je objavio da je njezino trenutno stanje "umirujuće". Iz bolnice je princeza izašla u nedjelju, nakon što je pet dana provela tamo.

Princeza Charlene imala je prošli mjesec operaciju čiji detalji nisu objavljeni. Princ Albert i njihova djeca bili su uz nju tijekom oporavka. "Liječnici i dalje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo", rekla je za agenciju France presse Chantell Wittstock, direktorica zaklade, precizirajući da je do slabosti došlo u razdoblju princezina oporavka od operacije.

Linker
25. travanj 2024 18:53