uvijek u sjećanju

Slomilo joj srce kad je otišla: Brat lady Di objavio rijetku fotografiju majke za kojom su patili

Majka princeze Diane, Frances Ruth, za Dianinog se oca udala sa samo 18 godina, na vjenčanju kojem su prisustvovali kraljica Elizabeta II. i brojni uglednici. Nesretan brak završio je razvodom, no djeca obitelji Spencer nikad nisu preboljela odvajanje od majke.

Lady Di bila je poznata po svom sjetnom i zamišljenom izrazu lica, a dok su mnogi tu "unutarnju tugu" omiljene britanske princeze pripisivali njezinom nesretnom braku, poznavatelji kraljevske obitelji znali su da je Diani srce bilo "slomljeno" još u djetinjstvu.

image
PROFIMEDIA

Diana Spencer bila je jedna od petero djece Frances Ruth Roche i vikonta Johna Spencera, koji su se vjenčali u Westminster Abbeyju 1936. godine, kad je Frances imala samo 18 godina. Vjenčanju je prisustvovala i kraljica Elizabeta II., s ostalim članovima kraljevske obitelji.

Usprkos brojnoj djeci, brak Frances i Johna Spencera nije bio sretan te je bio pun problema i svađa, a smrt njihovog posljednjeg djeteta, sina koji je preminuo nedugo nakon rođenja, tragedija je koja je još je više unijela razdor u njihov brak. Odlučili su se razvesti kad je Diana imala samo sedam godina. Diana je neko vrijeme živjela s majkom u Londonu, no njezin je otac uskoro dobio puno skrbništvo nad djecom, a Frances se zaljubila i odlučila izgraditi nov život s Peterom Shandom Kyddom, nasljednikom carstva tapeta u Australiji.

Sva su djeca teško prihvatila život bez majke, no Diani je to slomilo srce. Otac se ponovno oženio, a mlada je Diana imala vrlo težak odnos s maćehom.

image
Princeza Diana s majkom i prinčevima Harryjem i Williamom na odmoru
Shutterstock Editorial/Profimedia

Nikad prežaljena

Dianin brat, Charles Spencer, u sjećanju na voljenu majku, na Instagramu je objavio fotografiju na kojoj se nalazi rijetko viđen portret mlade Frances.

"Moja majka, na svoj 85 rođendan. Rođena je u Sandringhamu, Norfolk, na isti dan kad je kralj George V umro, u istoj župi. Preminula je tri dana nakon 50 obljetnice vjenčanja s mojim ocem. Ovaj je portret pronađen u knjižnici althorphouse", napisao je Charles uz uokviren portret na kojem se nalazi mlada Frances, plave kose i velikih, znatiželjnih plavih očiju.

Frances je preminula 2004. godine, sedam godina nakon tragične smrti svoje kćeri Diane, a u Dianinoj je odrasloj dobi s njom imala odnos koji su mediji nazivali "turbulentnim" premda su ih paparazzi uglavnom fotografirali u trenucima sreće.

image
Na Wimbledonu 1993. godine, u trenucima sreće
Shutterstock Editorial/Profimedia
Linker
24. ožujak 2024 16:51