Schneider-Press / Sipa Press / Profimedia
Raskoš može čekati

Skromno vjenčanje Habsburgove nasljednice: Nakon dugog odmora na našoj obali, rekli su 'Da'!

Praunuka posljednjeg austrijskog cara Karla I., nakon što joj je koronavirus pomrsio planove za raskošno vjenčanje, sa zaručnikom je odlučila za početak prirediti malenu ceremoniju, a raskošno slavlje i crkveno vjenčanje ostavili su za malo sigurnija vremena.

Nakon odmora u Hrvatskoj nesuđena hrvatska princeza, nasljednica obitelji Habsburg, Eleonore Jelena von Habsburg (26) u skromnoj civilnoj ceremoniji udala se za svog odabranika, vozača Formule 1 Jeromea d’ Ambrosija.

Praunuka posljednjeg austrijskog cara Karla I., svom odabraniku, 34-godišnjem Belgijancu, rekla je 'da' na maloj svečanosti u Monte Carlu, dok je crkveno vjenčanje odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Bridal couple Archduchess Eleonore of Habsburg - Austria with husband Jerome dÕAmbrosio / Jerome d 'Ambrosio / with their parents Archduke Karl von Habsburg - Austria with wife Archduchess Francesca, born Thyssen-Bornemisza and Henri d'Ambrosio with Ms. Giselle / Civil wedding in the town hall in Monte Carlo / Monaco / July 20, 2020 / Photo note: Schneider-Press agency / Castel//SCHNEIDERPRESS_schneider2807/2007201527/Credit:Schneider-Press/SIPA/2007201528,Image: 545275620, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Schneider-Press / Sipa Press / Profimedia
Schneider-Press / Sipa Press / Profimedia
Vjenčanje je održano u Monte Carlu, a pristustvovali su samo najuži članovi obitelji, uz mladence poziraju roditelji Karl von Habsburg i Francesca Thyssen-Bornemisza te Henri d'Ambrosio sa gđom. Giselle.

Mladi par je zbog pandemije dio proljeća proveo i u našoj zemlji, u nekadašnjem samostanu gospe od Špilice iz 15. stoljeća na otoku Lopudu koji je Eleonorina majka kroz proteklih 20 godina od napuštene ruševine preuredila u elegantnu oazu.

Savršena oaza na Lopudu

Francesca von Thyssen-Bornemisza, nekoliko dana prije nego se pandemija razbuktala posjetila je Lopud s kćeri Eleonorom i njenim zaručnikom. Nakon što se pandemija razbuktala i kada su vidjeli kakve su mjere uvele zemalje u Europi, odlučili su ostati na Jadranu.

"Kako granice još nisu bile zatvorene, pozvala sam majku i drugu kćer Gloriju Bogdanu da nam se pridruže. Otočani su bili jako ljubazni, ali i oprezni... Nažalost, smatramo se rijetkim sretnicima, za razliku od ostalih koji nisu u našoj poziciji. Koliko god bilo idilično ovo mjesto, duboko smo svjesni tragedije koju ovaj virus izaziva diljem svijeta", rekla je barunica za Gloriju u travnju.

Saša Burić/Arhiva Gloria
Budući mladenci Eleonora Jelena i Jerome karantenu su proveli na Lopudu s njezinom majkom Francescom, sestrom Glorijom Bogdanom i bakom Fionom.

U ekskluzivnom razgovoru za magazin Gloria, majka novopečene mladenke otkrila je kako provode dane te se dotaknula i planova za vjenčanje njezine kćeri.

"Još se nadamo da će se vjenčanje održati do kraja godine. Svi smo tužni kad se sjetimo mladenki koje su se zbog pandemije morale odreći vjenčanja. Iskreno suosjećamo s njima", kazala je mladenkina majka, dok su još svi boravili u Hrvatskoj.

Boravak u idiličnom samostanu Eleonora je iskoristila za pisanje završnog rada. "Eleonore upravo piše svoj magistarski rad iz dizajna nakita, na milanskom Istituto Marangoni. Izuzetno je talentirana i sigurna sam da će stići daleko u ostvarenju svojih snova", kazala je o svojoj starijoj kćeri grofica Francesca.

View this post on Instagram

@lopud.1483

A post shared by Eleonore (@eleonorehabsburg) on

Pa iako je raskošno vjenčanje odgođeno za neka bolja vremena, ovaj par je odlučio ipak službeno ući u brak, na skromnoj ceremoniji na kojoj su prisustvovali tek roditelji i kumovi.

Pročitajte i:

Ekskluzivno: Barunica von Thyssen zbog pandemije je ostala zatočena u samostanu na našem otočiću

Živim brže nego ikad prije

Princeza Beatrice iznenadila novim fotografijama s vjenčanja te otkrila još jedan simpatičan detalj

Danska premijerka konačno se udala za muškarca svog života! Dva puta su odgodili vjenčanje

Linker
23. travanj 2024 19:33