uoči 100. rođendana

Princ Philip pušten iz bolnice! U luksuznom automobilu u ranu zoru pohitao kući

Suprug kraljice Elizabete II. konačno je pušten iz bolnice. U njoj je proveo 28 dana, tijekom kojih se liječio od infekcije i bolesti srca.

Princ Phillip, suprug britanske kraljice Elizabete II, u utorak je napustio privatnu bolnicu kralja Edwarda VII u središnjem Londonu. U ranim jutarnjim satima princa je kući odvezao crni BMW. Vojvoda od Edinburgha u bolnici je proveo 28 dana, i to mu je dosad najduži boravak u bolnici. Philip će u lipnju navršiti 100 godina, i sve dosad mogao se pohvaliti dobrim zdravljem.

U bolnici je završio u veljači, kada je hospitaliziran iz mjera predostrožnosti jer se nije osjećao dobro. Ubrzo su pretrage pokazale da princ ima infekciju i srčane probleme. Buckinghamska palača skrivala je tada o čemu se radi, no izvijestili su javnost da je princ Philip hospitaliziran i da je takva odluka donesena zbog mjera opreza.

image
Princ Philip bolnicu je napustio nakon 28 dana oporavka od infekcije i operacije srca.
BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Princ Philip ostat će u bolnici ‘još nekoliko dana‘, otkriva palača

Ubrzo je premješten u drugu bolnicu u središtu Londona, a palača je tada rekla da će princu tamo napraviti pretrage srca i nastaviti liječiti infekciju. "Vojvoda od Edinburgha uspješno je podvrgnut zahvatu zbog već postojećeg stanja srca u bolnici Sv. Bartolomeja", izvijestili su iz palače i dodali da će kraljičin suprug ostati na liječenju, odmoru i oporavku nekoliko dana.

image
Suprug kraljice Elizabete II. nikada nije ovoliko vremena proveo u bolnici. Inače je dobrog zdravlja te će uskoro dočekati svoj 100. rođendan.
JUSTIN TALLIS/AFP/PROFIMEDIA

Čitajte i: ‘Iz poštovanja‘: Nakon što je princ Philip operirao srce, javnost traži da Harry i Meghan odgode intervju

Otkako je princ Phillip primljen u bolnicu 16. veljače, javno ga je posjetio samo sin Charles. Kraljica Elizabeta II. ostala je u dvorcu Windsor, gdje sa suprugom boravi tijekom pandemije.

Mnogi su princu Harryju i njegovog supruzi Meghan Markle zamjerili što su eksplozivni intervju s Oprah Winfrey u javnost pustili baš u vrijeme Philipove bitke sa zdravlje - i to najteže dosad. Ipak, u intervjuu je Markle otkrila da se čula s kraljicom Elizabetom i raspitala se o stanju Harryjevog djeda.

Linker
16. travanj 2024 09:36