Otvorio se

Princ Harry napisao emotivnu poruku djeci koja su ostala bez roditelja: ‘Znam kako se osjećate‘

Vojvoda od Sussexa napisao je predgovor za novu knjigu koja je napravljena specijalno za djecu zdravstvenih djelatnika, koji su roditelja izgubili tijekom pandemije.

Princ Harry pomaže djeci koja, baš poput njega, žaluju zbog gubitka roditelja. Vojvoda od Sussexa (36) napisao je dirljiv predgovor, priloženog uz knjigu koja je namjenjena djeci preminulih zdravstvenih radnika, a koje su izgubili zbog pandemije Covida-19.

Knjiga naziva "Hospital by the Hill" (u slobodnom prijevodu: bolnica pored brijega), sadrži i pismo u kojem je Harry otkrio kako se borio s prihvaćanjem smrti majke, princeze Diane. Lady Di umrla je 1997. kada je njemu bilo samo 12 godina - a u pismu koje se nalazi na početku knjige kazao je kako se nada da će im ona pružiti "utjehu u saznanju da nisu sami".

Dirljivo prinčevo pismo

"Kad sam bio mladi dječak izgubio sam mamu. U to vrijeme nisam to htio vjerovati, niti prihvatiti, a ostavilo je ogromnu prazninu u meni. Znam kako se osjećaš i želim te uvjeriti da će s vremenom ta praznina biti napunjena s mnogo ljubavi i podrške. Svi se mi nosimo s gubitkom na različite načine, ali kad roditelj ode na nebo, rečeno mi je da njihov duh, njihova ljubav i uspomene na njih ne odlaze. One su uvijek s tobom i možeš ih zadržati zauvijek. Shvatio sam da je to istina.

Čitajte i: Da se nikada ne zaboravi: Meghan Markle i princ Harry na predivan način očuvali sjećanje na Lady Di

Nikad ih nisam upoznao, ali znam da je ta osoba tebi bila posebna, da je bila dobra, puna brige i ljubavi za druge, zbog toga gdje su odabrali raditi. Pomaganje drugima je jedan od najvažnijih poslova koje osoba može ikad raditi.

Možeš se osjećati usamljeno, možeš se osjećati tužno, možeš biti ljut i možeš se osjećati loše. Ti će osjećaji proći. A ja ću ti nešto obećati - osjećat ćeš se bolje i jače jednom kada budeš spreman pričati o tome kako se osjećaš", napisao je princ.

Harry je i ranije otkrio kako je zbog svog žalovanja potražio pomoć, nakon što ga je dugo vremena negirao - ili kako je rekao - gurao glavu u pijesak. U podcastu koji vodi Bryony Gordon Harry je ranije otkrio da mu je u dobi od 28 godina, ogromnu potporu dao njegov brat, princ William, kazavši mu da je on sam potražio pomoć terapeuta i to više puta.

Linker
20. travanj 2024 15:03