Bitan povod

Posjetit će Ameriku: Princ William najavio važno putovanje na koje će iduće godine otići s Kate

Prvi put otkako mu se brat preselio u SAD, princ William i njegova supruga trebali bi posjetiti tu zemlju, povod je globalna inicijativa koju je pokrenuo.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea putuju 'preko bare' iduće godine, najavio je to sam princ William u intervjuu za američki People. Britanski princ otkrio je kako će njegova inicijativa za očuvanje i zaštitu okoliša The Earthshot Prize, imati svoje veliko predstavljanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vojvoda je proteklog vikenda proglasio prve pobjednike u održivom razvoju, na jednom je mjestu okupio stručnjake kako bi napravili koncept konkretnog plana i krenuli u rješavanja gorućih problema našeg planeta. "To je tek početak. Presretan sam što će 2022. Earthshot Prize otići u Sjedinjene Države, gdje ćemo nastaviti širiti ovu ključnu poruku o hitnosti, optimizmu i akciji", ispričao je princ William nakon dodjele prvih nagrada u nedjelju.

image
Princ William i Kate Middleton na dodjeli Earthshot Prize nagrada u Londonu.
SPLASH/PROFIMEDIA

"Hitnost situacije ne može se dovoljno naglasiti. Ali putem Earthshot Prizea želim ljudima diljem svijeta pokazati da ima razloga za nadu", dodao je princ. A u optimističnom tonu nastavio je govoriti i o budućnosti.

Čitajte i: Kate zablistala u ‘recikliranoj‘ kreaciji: Kraljevski par ne prestaje oduševljavati na svečanim događanjima

"Nakon što sam vidio nevjerojatna rješenja koja su razvili naši prvi pobjednici Nagrade - kao i svi naši finalisti - pokazuje nam da su odgovori već vani. Time što ćemo prepoznati taj trud, poduprijeti ih i podesiti da budu najboljim što mogu možemo učvrstiti uvjerenje da nam je zdravija, održivija budućnost nadohvat ruke", kazao je William.

image
Princ William i Kate posljednji put posjetili su SAD 2014.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Posljednji put kada su William i Kate Middleton službeno posjetili SAD, bio je to njihov put u New York 2014. Nadolazeće putovanje, također će biti prvi put da Cambridgei posjećuju zemlju u kojoj gotovo dvije godine živi princ Harry i njegova supruga Meghan Markle. Iako su odstupili s pozicija kraljevske obitelji Sussexi se također zalažu za očuvanje prirode i 'zeleno' društvo.

Čitajte i: Charles pohvalio Williama, a stručnjaci zamjerili bratu: ‘Nadam se da će se Harry jednog dana sramiti‘

Linker
14. travanj 2024 13:48