Kao na početku veze

Osmijesi sve govore... Kate i William na Jamaici bez djece uživaju kao nikad

Kraljevski par zasvirao je bubnjeve u domu Boba Marleya u Kingstonu, na prvoj postaji u posjetu Jamajci posjetili su mjesto gdje je rođena reggae muzika, osim toga princ je zaigrao nogomet, a oboje ne skidaju osmjeh s lica.

Princ William i Kate Middleton vidno uživaju na svom inozemnom putovanju po karipskim državama. Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea prvi su se put otkako je počela pandemija uputili na tako daleki put, a kao destinaciju odabrali su zemlje članice Commonwealtha - Belize, Jamajku te Bahame.

Došavši na Jamajku, Kate i William prvo su odali počast zvuku po kojem je ta zemlja najviše prepoznatljiva. Zaputili su se u Trench Town u Kingstonu, koji se smatra mjestom gdje je rođena reggae glazba i u kojem su smještena čak dva nogometna prvoligaša - klubovi Arnett Gardens i Boys' Town.

image

Kraljevski par opustio se u Jamajci.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prije nego su se zaputili u Trench Town Culture Yard Museum - gdje je Reggae velikan Bob Marley živio i radio s drugim velikim muzičarima - William i Kate pridružili su se mlađim nogometašima, među kojima su bili i pobjednici poznatog jamajkanskog Manning Cupa. Tom je prigodom princ pokazao i svoje nogometno umijeće na lokalnom terenu. Poznato je kako je i Marley bio strastveni nogometaš amater.

Čitajte i: Prvi put otputovali u inozemstvo otkako je počela pandemija: Princ William i Kate na važnom putovanju

Dok je William pokazivao svoje umijeće driblanja lopte, njegova supruga Kate bodrila ga je iz gledališta. Par se susreo s nogometnim zvijezdama Raheemom Sterlingom i Leonom Baileyem, zbog čega je William bio jako uzbuđen. Naime, Leon Bailey igra za prinčev omiljeni tim Aston Villu, a sada su se imali priliku i podružiti.

image

Princ William zaigrao je nogomet...

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

... i pokazao umijeće driblanja lopte

EYEVINE/PROFIMEDIA

Čitajte i: William i Kate uživaju na Karibima: Melju kakao, piju vruću čokoladu i plešu s mještanima

Osmjesi od uha do uha

Kraljevski par susreo se i s drugim sportskim zvijezdama te zemlje, među kojima je i jamajčanski bob tim, koji se natjecao na Olimpijskim igrama u Pekingu. William i Kate su čak uskočili u bob kako bi se fotografirali s timom.

image
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Kate i William zasvirali su bubnjeve.

ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Nakon sportskog dijela posjeta, uputili su se u Trench Town Culture Yard Museum gdje su princ i vojvotkinja sudjelovali u živoj svirci tako da su sjeli za bubnjeve i svirali. U obilasku muzeja saznali su kako je reggae muzika utjecala na cijeli svijet.

Čitajte i: Čvrsta veza Hrvatske i Jamajke: Brain Holidays snimili album i oduševili domaćine u utvrdi reggae glazbe

image

Jamajka im je druga postaja na putu.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Trench Town je opjevao i veliki Bob Marley u svom hitu "No Woman No Cry", također je i jednu pjesmu nazvao po tom kraju. Voditeljica Trench Town Culture Yard, Donnette Dowe nada se da će posjet kraljevskog para potaknuti turiste da se vrate, jer, kako tvrdi, posjet tom kulturnom centru znatno je opao nakon početka pandemije.

image

Princ William i Kate Middleton u kući Boba Marleya.

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dan ranije, po dolasku na Jamajku vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea susreli su se s guvernerom Jamajke Sir Richardom Allenom. Kao i pri dolasku u malenu karipsku državu Belize, ni posjet Jamajki nije prošao bez manjih kontroverzi, naime u trenutku slijetanja na tlo te zemlje, nedaleko Kingstona pripremljen je prosvjed protiv kolonijalizma Britanske monarhije.

Čitajte i: Jamajka: Prizor iz raja i ludi tulumi u ritmu reggae muzike

Linker
20. travanj 2024 06:38