treće izvanbračno dijete?

Najnesretnija princeza u Europi! Otkrivena tajna frizure kneginje Charlene, aferama Alberta II. nema kraja

Nova, pankerska frizura monegaške kneginje Charlene, čini se, nema veze s modom, nego je izraz nezadovoljstva brakom s knezom Albertom, od kojeg jedna Brazilka na sudu traži da prizna očinstvo nad njezinom 15-godišnjom kćeri.

U novu je godinu monegaška kneginja Charlene ušla na pola izbrijane glave, a njezin suprug Albert II. sa sudskim pozivom za utvrđivanje očinstva. Zasad anonimna 34-godišnja Brazilka, nastanjena u Italiji, tvrdi da joj je vladar Kneževine Monako, kojeg je u rujnu 2004. upoznala u noćnom klubu, napravio dijete i onda je bezobzirno odbacio. Uzalud mu je, kaže, slala fotografije kćeri rođene 2005. i preklinjala ga da je upozna.

Budući da se oglušio o njezine molbe, odlučila je pravdu istjerati na sudu. Premda Albert negira Brazilkinu priču, sud u Milanu pronašao je dovoljno indicija za pokretanje postupka i DNK vještačenje. Prvo ročište održat će se u veljači. U sudskim se dokumentima detaljno opisuje odnos tužiteljice s monegaškim suverenom. Obasipao ju je skupim darovima, vodao je sa sobom po svijetu, čak je upoznao s Vladimirom Putinom, a ona je mjesec dana nakon početka te strastvene veze ostala u drugom stanju.

Bivša Albertova ljubavnica tužbi je priložila i pismo što ga je njezina 15-godišnja kći napisala ocu koji je odbija priznati. ­

- Kad mi je bilo pet ili šest godina, neprestano sam pitala mamu zašto nisi s nama, ali nikad od tebe nisam dobila odgovor. Ne razumijem zašto me ne želiš vidjeti - stoji u pismu koje je palača Grimaldi neotvoreno vratila pošiljatelju.

image
Monegaška kneginja nedavno je napola obrijala glavu.
CRY-BEBERT/THE PHOTO ONE/PRO

Knez Albert (62) na sudu će pokušati dokazati da je žrtva ucjene, ali ne ide mu u prilog što mu je to već treća parnica za dokazivanje očinstva. Prve dvije je izgubio. Njegova izvanbračna kći Jazmin Grace Grimaldi ima 29 godina, a izvanbračni sin Alexandre Grimaldi-Coste ove godine ulazi u punoljetnost. Prema ustavu Kneževine Monako Jazmin i Alexandre ne mogu naslijediti tron, ali su njihove majke s kućom Grimaldi sklopile kraljevske nagodbe o uzdržavanju.

Charlene ne želi vjerovati da su tvrdnje o trećem izvanbračnom djetetu istinite, ali suočavanje s njima je noćna mora; ovo je njezina najgora kriza otkad se udala za Alberta.

Zakonite nasljednike - blizance Jacquesa i Gabriellu - knez Albert dobio je tek 2014., u trećoj godini braka s Charlene Wittstock, lijepom sportašicom rođenom 1978. u Zimbabveu. Otkako je postala kneginja, nekadašnja šampionka u plivanju sportski je podnosila sve obveze i stege života u zlatnom kavezu, no čini se da je Albertov novi skandal s trećim izvanbračnim djetetom prelio čašu njezina strpljenja. Dokaz tome je Charlenina drastična promjena frizure.

image
Informacije o novom izvanbračnom djetetu, začetom u vrijeme njihove veze, Charlene je teško podnijela.
CRY-BEBERT/THE PHOTO ONE/PRO

Upućeni smatraju da njezin radikalan zahvat na glavi nema veze s modom, već je odraz duboke povrijeđenosti i bračnog nezadovoljstva. - Charlene ne želi vjerovati da su tvrdnje o trećem izvanbračnom djetetu istinite, ali suočavanje s njima je noćna mora; ovo je njezina najgora kriza otkad se udala za Alberta - tvrde izvori iz palače Grimaldi. Iako se Albertova afera s Brazilkom dogodila dok još nisu bili vjenčani, tada su već bili par. Charlene se zbog njega preselila iz Južnoafričke Republike u Monako, 2007. objavila kraj sportske karijere i 2010. ponosno pokazala dijamantni Repossijev zaručnički prsten.

Pomirila se s činjenicom da njezin budući suprug ima dvoje izvanbračne djece, a prve glasine o trećem čula je u Parizu dok su joj Armanijevi krojači podešavali vjenčanicu.

Prihvatila je Albertovo objašnjenje da su to izmišljotine i 2011. stala s njim pred oltar, no sad joj se cijela ta priča vratila kao bumerang. Dvorski joj protokol nalaže da u ovakvim škakljivim situacijama drži jezik za zubima, ali Charlene je pronašla rupu u protokolu: njezina nova frizura gromoglasno govori kako se zaista osjeća.

image
Charlene je često na meti kritika zbog svog lošeg raspoloženja, no ona ne može sakriti emocije.
SHUTTERSTOCK

Ponekad je teško nasmiješiti se.

Posljedice Albertovih predbračnih avantura nisu jedini izvor frustracija monegaške kneginje. Kako je lani priznala, pati od nostalgije za domovinom, nedostaje joj majka, koju smatra svojom najboljom prijateljicom, a omaknula joj se i izjava da je zamorno odgajati dvoje djece. Poznavatelji prilika na europskim dvorovima rijetko nasmiješenu Charlene smatraju najtužnijom i najosamljenijom europskom princezom. - Ljudi olako govore: 'Oh, zašto se ona ne smiješi na fotografijama?' Pa, ponekad je teško nasmiješiti se. Oni ne znaju što se sve događa u pozadini - rekla je kneginja tužnog lika magazinu Huisgenoot.

Da život u ružičastoj kneževskoj palači nije tako ružičast kao što izgleda, potvrdio je i Albert u lani snimljenom dokumentarcu. I njemu, kaže, smeta što se sve odvija po unaprijed utvrđenom rasporedu. Tužba za utvrđivanje očinstva spontanost je kakvu nije očekivao, još manje priželjkivao, a napola izbrijana glava njegove supruge upozorenje da bi mu ova godina mogla donijeti još neugodnih iznenađenja.

Linker
06. travanj 2024 01:51