ne staje

Liječnici su joj sugerirali da se odmara, no kraljica ne voli duge pauze: Poznata ‘radoholičarka‘ već se vratila na posao!

Iako je dobrano prestrašila obitelj, liječnike, ali i cijelu britansku javnost, čini se da se kraljica Elizabeta sada puno bolje osjeća. I odmah se vratila svojim dužnostima.

Nakon što je kraljica Elizabeta II. prošlog tjedna otkazala službeni put Sjevernoj Irskoj, odmah je otišla u bolnicu na pretrage i poprilično zabrinula britansku javnost. Ova inače vitalna 95-godišnja vladarica ostala je preko noći u londonskoj bolnici, gdje su je specijalisti pregledali.

Liječnici su joj savjetovali da se zbog svojih godina ipak malo odmori, što je i napravila, ali poznato je da je Elizabeta radoholičarka te nije mogla dugo mirovati. Zbog trenutne situacije s pandemijom, održala je malo drukčiju audijenciju za svoje goste - onu virtualnu.

Čitajte i: Što se događa s kraljicom? Vladarica je zabrinula javnost nakon nenadanog otkazivanja obaveza

Naime, od početka pandemije postalo je uobičajeno da kraljica sve sastanke s diplomatima i visokim dužnosnicima održava online iz dvorca Windsor, dok su njezini gosti u Buckinghamskoj palači.

Danas ujutro preko video chata je razgovarala s čak dvoje diplomata dok je sjedila na udobnoj stolici u svom domu. Elizabeta je poželjela dobrodošlicu novim ambasadorima u Velikoj Britaniji - Gunna Kima iz Južne Koreje i Markusa Leitnera iz Švicarske i njihove supruge. Odjevena u veseo, žuti kostim, kraljica je izgledala svježije nego ikad te je bila vrlo dobro raspoložena.

Čitajte i: Prava kraljica: Elizabeta II. odbila je nagradu, jer se ne osjeća dovoljno staro da bi je zaslužila

Ipak, preporučeno joj je da obavlja samo 'lagane' dužnosti i to isključivo iz dvorca Windsor, što znači da 1. studenog neće prisustvovati otvaranju konferencije za klimatske promjene 'COP26' u Glasgowu. Umjesto toga, kraljica će se okupljenima obratiti putem video poruke.

image
Kraljica se u zadnje vrijeme oslanja na štap.
TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Da je čovjek star onoliko koliko se osjeća pokazala je i kraljica kada je prije koji tjedan odbila godišnju nagradu 'Oldie of the year'. Naime, nagradu svake godine organizira specijaliziran časopis "The Oldie", koji se obraća starijem čitateljstvu - a dodjeljuje se za životna postignuća uglednih "starijih" ljudi. No, kraljica je časopisu poslala pismo u kojem ju je glatko odbila:

"Njezino Veličanstvo vjeruje da si star onoliko koliko se osjećaš, kao takva Kraljica vjeruje da ne zadovoljava relevantne kriterije kako bi mogla prihvatiti nagradu, nada se da ćete pronaći zaslužnijeg primatelja", napisala je njezina tajnica.

Linker
20. travanj 2024 02:40