zabrinuta za zdravlje

Kraljica očajnički želi upoznati Lilibet: Bi li njihov susret značio kraj razdora u obitelji?

Nakon što su se po britanskim medijima počele širiti špekulacije o sve lošijem zdravlju britanske kraljice, ona se do daljnjega preselila u dvorac Windsor, gdje će živjeti i obavljati dužnosti, a jedna od velikih želja joj je da konačno uživo vidi svoju praunuku imenjakinju.

Otkako je pokupila koronavirus, britanska kraljica Elizabeta II. morala se povući s dužnosti te se posvetiti oporavku. Kako sa zdravljem ne stoji baš najbolje, odlučila je da će od sada njezina trajna rezidencija biti dvorac Windsor, a ne Buckinghamska palača koja joj je bila službena adresa.

Upravo u tom dvorcu provodila je većinu vremena od početka pandemije te ga jako voli, a tamo je s pokojnim suprugom Philipom provela njegove zadnje trenutke. Možda to nikada ne bi priznala, ali možemo zaključiti da je kraljicu strah za njezino zdravlje pa želi ostvariti neke planove dok je još u mogućnosti.

Jedan od tih planova, bolje reći želja, jest da konačno upozna svoju praunuku Lilibet, koja je ime dobila upravo po Elizabetinom nadimku iz djetinjstva.

image

Kraljica Elizabeta i Meghan Markle.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: I to se napokon dogodilo: Kraljica Elizabeta II. upoznala je malenu imenjakinju

Prema kraljevskom autoru Brianu Hoeyu, koji je opširno pisao o kraljevskoj obitelji, Elizabeta jako želi upoznati devetomjesečnu kćer princa Harryja i Meghan Markle koja živi s roditeljima u Kaliforniji. Vjeruje se da je kraljica, koja ove godine slavi svoj platinasti jubilej, upoznala svoju 11. unuku samo putem video poziva u veljači ove godine.

Međutim, neizvjesno je hoće li Harry sa svojom obitelji moći doći u Veliku Britaniju, s obzirom na to da još uvijek nije dogovorio mjere sigurnosti kakve imaju svi viši članovi Tvrtke, a koje su mu oduzete otkako je napustio domovinu i kraljevske dužnosti. Ako sve prođe po planu, Lilibet bi sa svojim bratom Archiejem trebala upoznati svoju prabaku koja će početkom lipnja slaviti 70 godina na tronu.

image

Meghan Markle i princ Harry.

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Hoey tvrdi da bi njihov susret mogao označiti kraj razdora između Harryja i ostalih viših članova kraljevske obitelji te je uvjeren da bi Njezino Veličanstvo poželjelo dobrodošlicu Meghan i Harryju.

Čitajte i: Kraljica Elizabeta slavi 70 godina na prijestolju! Polako se otkrivaju detalji najprestižnije britanske ceremonije

Linker
19. travanj 2024 07:53