Zakopali ratnu sjekiru?

I oni su samo ljudi od krvi i mesa: Djed Charles odlučio zaboraviti obiteljske razmirice jer želi biti s unucima!

Princ od Walesa još je uoči Božića pozvao Harryja i Meghan da s djecom posjete Veliku Britaniju i budu njihovi gosti u Buckinghamskoj palači. ‘Prebjegli‘ supružnici navodno ozbiljno razmišljaju o njegovoj ponudi, a jedini razlog zbog čega to već nisu napravili je strah za sigurnost njihovih mališana s obzirom da su izlaskom iz kraljevske obitelji izgubili pravo na službenu zaštitu.

O mogućem pomirenju vojvode od Sussexa s njegovom obitelji priča se još od kraja prošle godine, a sada je jedan izvor blizak monarhima isto potvrdio za Mirror. Prema medijskim navodima, princ Charles toliko silno želi vidjeti Archieja i njegovu sestricu Lilibet da je spreman na sve, što se i da zaključiti iz njegovih opetovanih poziva Harryju i Meghan da ih posjete u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Prvu „pozivnicu” poslao im je uoči Božića, navodno je ustrajan ostao i kad su ga Sussexi ljubazno odbili uz obrazloženje da se boje za sigurnost svoje djece jer nemaju policijsku zaštitu kao ostali članovi obitelji, a sada se nada da će svo četvero vidjeti na proljeće.

Čitajte i: Želi se vratiti, ali je zabrinut: Princ Harry zatražio policijsku zaštitu za obitelj kada posjete Britaniju

U travnju bi se, naime, u Westminsterskoj opatiji trebala održati komemoracija Harryjevom pokojnom djedu, princu Philipu, a velika proslava u povodu 70. platinastog jubileja kraljice Elizabete II najavljena je za lipanj.

Za neutješnog djedu Charlesa obje prigode bi bile sjajna prilika da upozna svoje unuke. Dvoipolgodišnjeg Archieja zadnji je put vidio kad je imao šest mjeseci, a malenu Lilibet, koja je rođena u lipnju, još nikada nije primio u naručje.

"Princ od Walesa tužan je što nije imao priliku provoditi vrijeme sa svojim unucima, to mu zaista nedostaje. On je fantastičan djed i neizmjerno voli tu ulogu. Osjeća kao da mu nešto nedostaje u životu jer nije imao mogućnost upoznati Harryjevu djecu. To je nešto za što se nada da će se ispraviti i upravo je iz tog razloga pozvao Harryja, Meghan i djecu da ostanu s njim ako to žele, kad ponovno dođu u Britaniju", otkrio je kraljevski izvor.

image

Princ Charles i vojvotkinja Camilla.

JONATHAN BRADY/AFP/PROFIMEDIA

Nakon što je Buckinghamska palača prva pružila ruku pomirenja, sada je sve samo na Harryju i Meghan koji još nisu donijeli konačnu odluku. Zna se da su nedavno odlučiti tužiti britansku vladu zbog toga što im je ukinuta zaštita, a hoće li prije sudske rasprave ipak odlučiti "riskirati" i prihvatiti poziv njegove obitelji, znat će se vrlo brzo.

Dio britanske javnosti uvjeren je da bi nakon dvije godine u ovoj 2022. mogao kraljevsku obitelj napokon vidjeti na okupu, a pozivaju se na tvrdnje izvora koji je otkrio da je princ od Walesa u međuvremenu imao nekoliko ugodnih videopoziva sa svojim sinom, Meghan i djecom.

Linker
20. travanj 2024 15:52