Žele biti bliže baki 

Borba kraljevske rodbine oko nekretnina: William i Kate bacili oko na atraktivnu kuću Adelaide

Smještena u srcu privatnog kraljevskog parka od 655 hektara, vikendica je izgrađena je 1831. kao utočište za suprugu Williama IV, kraljicu Adelaide od Saxe-Meiningena. Prije 12 godina je renovirana što znači da Cambridgeovi ne bi morali izdvojiti milijune za preuređenje kuće.

Oko kolibe Adelaide trenutno se događa prava 'kraljevska bitka'. Naime, princ William i njegova supruga Kate Middleton traže novi dom za svoju živahnu obitelj, po britanskim medijima za oko ima je najviše zapela atraktivna 'koliba' u Windsoru. ne bi to bio nikakav problem za najstarijeg kraljičinog unuka, da njegov stric princ Andrew nije planirao tamo useliti svoju kći princezu Eugenie - inače kraljičinu miljenicu.

Isprva je to trebao biti dom za novopečene mladence princa Harryja i Meghan Markle, a sada se 'šuška' da će ta nekretnina na imanju kraljice Windsor biti namijenjena za njegova brata, odnosno vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea i njihovu obitelj. No, mnogi se sada pitaju postoji li suparnik koji je bacio oko na Adelaide Cottage, koja se nalazi samo nekoliko minuta hoda od kraljičinih privatnih apartmana u dvorcu Windsor.

Prema navodima Daily Maila, princ Andrew, koji živi u blizini u Royal Lodgeu, već dugo pazi na svoju mlađu kćer, 32-godišnju princezu Eugenie, koja živi sa svojim suprugom Jackom Brooksbankom i njihovim malim sinom Augustom u Frogmore Cottage, domu vojvode i vojvotkinje od Sussexa na kraljičinom imanju.

image

Adelaide Cottage

FOTOGRAFIJE: BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: George i njegova mlađa sestra, Charlotte, besprijekorno su odradili prvo kraljevsko rukovanje

Do sad su se uspješno dogovarali

Harry i Meghan su se odselili u SAD, a u studenom 2020., godinu dana nakon što su napustili Ujedinjeno Kraljevstvo, dopustili su njegovoj sestrični Eugenie i njezinom suprugu da se usele. Yorkovi su tada napustili svoj prvi zajednički dom u Kensingtonskoj palači.

No, iako je Harryjeva i Meghanina gesta očito velikodušna, par zna da možda neće biti dugoročna, pogotovo ako se Sussexesovi počnu redovitije vraćati u Veliku Britaniju. Kad su neposredno prije Uskrsa odletjeli u posjet kraljici, Harry i Meghan ostali su prenoćiti u Frogmoreu s Eugenie i njezinom obitelji. Ali to očito ne bi bilo baš praktično za duži boravak, pogotovo ako Sussexesovi imaju djecu Archieja i Lilibet.

Po svemu sudeći, nema sumnje da će Cambridgeovi i njihova djeca, svi izravni prijestolonasljednici, dobiti prednost za ulazak u nekretninu, ako dođe do 'guranja' među rođacima. Kako tvrde britanski mediji William i Kate planiraju preseliti u Berkshire još od prošle godine, zato su upisali princa Georgea u tamošnju novu školu, a očekuje se da će mu se ovog rujna pridružiti njegova braća i sestra Charlotte i brat Louis.

image

Prince George, Prince William, Princeza Charlotte, Catherine-vojvotkinja od Cambridgea

TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Velikih sedam: Princeza Charlotte neodoljiva na rođendanskim portretima koje je snimila njena mama

Par je pogledao nekoliko nekretnina na imanju u Windsoru, uključujući kuću Frogmore, koja se sada koristi za kraljevske funkcije, ali će trebati puno posla i novca da se pretvori u obiteljsku kuću, kao i tvrđavu Belvedere. Osim toga, tražili su i privatne kuće u okolici.

Međutim, Adelaide Cottage, koja se posljednjih godina koristila kao dom za kraljevsko osoblje i obiteljske prijatelje, mogla bi biti prava. Vijest da su Cambridgeovi prvi razgledali imanje otkrivena je prošlog mjeseca. Inače, to je bio omiljeni dom kraljice Viktorije, jer je tamo često uživala u doručku. Kućica je 2015. godine renovirana što znači da Cambridgeovi ne bi morali izdvojiti milijune za preuređenje kuće.

Linker
18. travanj 2024 15:21